Γρήγορα και εύκολα pancakes χωρίς γλουτένη
Γρήγορα και εύκολα pancakes χωρίς γλουτένη

Γρήγορα και εύκολα pancakes χωρίς γλουτένη

Αν ακολουθούμε ειδική διατροφή και δεν πρέπει να καταναλώνουμε τροφές που περιέχουν γλουτένη αυτά τα pancakes είναι τέλεια για πρωινό ή brunch χωρίς ενοχές και πειρασμούς. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και δεν απαιτεί εξεζητημένα υλικά τα οποία θα δυσκολευτούμε να βρούμε. Αν είμαστε λάτρεις της σοκολάτας μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια σοκολάτας ή διάφορα φρούτα, αλλά και οποιοδήποτε άλλο topping, όπως σαντιγί, σιρόπι σφενδάμου και πολλά άλλα!

Τα pancakes έχουν πάρα πολλές εκδοχές και όποια διατροφή και αν ακολουθούμε μπορούμε να βρούμε τη συνταγή που μας ταιριάζει, όπως αυτά τα λαχταριστά Vegan pancakes με μπανάνα και γάλα καρύδας ή τα Red velvet pancakes με παντζάρι.

Υλικά για 4 μερίδες:
1 ¾ φλιτζ. αλεύρι χωρίς γλουτένη (280 γρ.)
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουτ. γλυκού αλάτι
2 φλιτζ. βουτυρόγαλα
¼ φλιτζ. ξινόκρεμα (sour cream)
2 μεγάλα αυγά
3 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο

Γρήγορα και εύκολα pancakes χωρίς γλουτένη

Βήματα:
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.

Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε μαζί το βουτυρόγαλα, την ξινόκρεμα, τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο.

Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στο μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, αλλά δεν πρέπει να το ανακατέψουμε υπερβολικά. Αφήνουμε το κουρκούτι να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Γρήγορα και εύκολα pancakes χωρίς γλουτένη

Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε λάδι, εκτός και αν θέλουμε. Μόλις κάψει το τηγάνι ρίχνουμε το κουρκούτι στο τηγάνι χρησιμοποιώντας μια βαθιά κουτάλα. Για να βγουν όλες οι τηγανίτες ομοιόμορφες, υπολογίζουμε ότι για κάθε μια χρειάζονται περίπου 4 κουταλιές της σούπας από το μίγμα. Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη μικρή κουτάλα για το σερβίρισμα της σάλτσας, που έχει ιδανικό μέγεθος.

Μαγειρεύουμε μέχρι να σταθεροποιηθούν οι άκρες και η τηγανίτα να αρχίσει να βγάζει μικρές φουσκάλες στο κέντρο, περίπου 2-3 λεπτά. Μετά τις γυρίζουμε απαλά με μια σπάτουλα και ψήνουμε για άλλα 1-2 λεπτά ακόμα.

Tips:
Τα pancakes τρώγονται αμέσως, όμως αν θέλουμε να τα σερβίρουμε λίγο πιο μετά, μπορούμε να τα διατηρήσουμε ζεστά στο φούρνο στους 80ºC για περίπου 15 με 20 λεπτά.

Αν περισσέψουν pancakes μπορούμε να τα παγώσουμε και να τα ξαναζεστάνουμε πολύ εύκολα, όπως και τις βάφλες.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή olivemagazine.gr
Μαγειρική - Τελευταία Νέα
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ 300×185