Θλίψη για την απώλεια της Ηρακλειώτισσας εκπαιδευτικού Αφροδίτης Κοτσυφάκη
Θλίψη για την απώλεια της Ηρακλειώτισσας εκπαιδευτικού Αφροδίτης Κοτσυφάκη

Θλίψη για την απώλεια της Ηρακλειώτισσας εκπαιδευτικού Αφροδίτης Κοτσυφάκη

Τη μάχη με την επάρατη νόσο έχασε η εκπαιδευτικός Αφροδίτη Κοτσυφάκη, με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης.

Η Αφροδίτη Κοτσυφάκη υπήρξε στην πρώτη γραμμή του αγώνα σε όλες τις κρίσιμες στιγμές του εκπαιδευτικού κινήματος, από το 1990 έως σήμερα. Υπερασπίστηκε με πάθος τα δικαιώματα των εργαζόμενων εκπαιδευτικών και των μαθητών. Άφησε το πολιτικό της στίγμα, το εξαίρετο ήθος και το ζεστό της χαμόγελο απ όλα τα σχολεία που πέρασε , από τα σχολεία στην Κάρπαθο, όπου πρωτοδιορίστηκε έως και το 3ο γυμνάσιο Σταυρούπολης που υπηρέτησε τελευταία.

Η Αφροδίτη ήταν γνωστή όχι μόνο για την πλούσια συνδικαλιστική της δράση (είχε διατελέσει και μέλος του ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης), αλλά και για την ακάματη προσπάθεια της για τη συγκρότηση και την οργάνωση του κινήματος με καθαρότητα σκέψης και πίστη σε πανανθρώπινες αξίες και στις δυνάμεις του κόσμου. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το μεγαλείο ορισμένων ανθρώπων. Η Αφροδίτη ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

«Η Αφροδίτη υπηρέτησε για πολλά χρόνια σε σχολεία της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Υπήρξε ενεργό μέλος του συνδικαλιστικού κινήματος το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια είτε ως απλό μέλος είτε ως εκλεγμένη στο Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με την παράταξη των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Το «αντίο» της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: «Συλλυπητήρια για το θάνατο συναδέλφισσας. Με θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο της αγαπημένης συναδέλφισσας Αφροδίτης Κοτσυφάκη η οποία έφυγε χτυπημένη από την επάρατη νόσο που τόσο παλικαρίσια πάλευε για χρόνια.

Η Αφροδίτη υπηρέτησε για πολλά χρόνια σε σχολεία της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Υπήρξε ενεργό μέλος του συνδικαλιστικού κινήματος το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια είτε ως απλό μέλος είτε ως εκλεγμένη στο Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με την παράταξη των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ.

Η Αφροδίτη παρά το σοβαρό πρόβλημα της υγείας της στάθηκε όρθια, βρισκόταν στο κίνημα και στους αγώνες μέχρι την τελευταία στιγμή, έδινε θάρρος και κουράγιο σε όλους τους συναδέλφους. Όσοι τη γνώριζαν τη θαύμαζαν για την παρρησία, τη δύναμη, την αξιοπρέπειά της.

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ εκφράζει τη βαθειά του θλίψη και την αμέριστη συμπαράσταση στους δικούς της. Επιθυμία της ήταν να ταφεί στην αγαπημένη της ιδιαίτερη πατρίδα την Κρήτη.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΦΡΟΔΙΤΗ…

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α΄ΕΛΜΕ

 

 

πηγή: alfavita.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκπαίδευση - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις