Το μοναδικό σενάριο που αφήνει τον ΠΟΑ εκτός Γ’ Εθνικής
Το μοναδικό σενάριο που αφήνει τον ΠΟΑ εκτός Γ’ Εθνικής

Το μοναδικό σενάριο που αφήνει τον ΠΟΑ εκτός Γ’ Εθνικής

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Ο ΠΟΑ ήρθε ισόπαλος χωρίς τέρματα, τα πανηγύρια ξεκίνησαν για την επιστροφή της ομάδας στην Γ' Εθνικής, ωστόσο υπάρχει ένα και μοναδικό σενάριο που αφήνει τους «πράσινους» εκτός ανόδου.

«Ακραίο» ναι μεν σενάριο, αλλά υπαρκτό. Το 𝐆𝐑𝐀𝐍𝐃𝐒𝐏𝐎𝐑𝐓 έτρεξε στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π), αναζητώντας τι γίνεται σε τυχόν ισοβαθμίες και αυτό που προκύπτει είναι πως δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την άνοδο.

Όλα φυσικά θα εξαρτηθούν από τα παιχνίδια της Κυριακής (11/06), ανάμεσα σε Ατρόμητο Πειραιά – ΠΟΑ και Απόλλων Ποντίων – Ερμή Ζωνιανών.

Όπως αναφέρει ο Κ.Α.Π. στη προκύρηξη του, σε πρωτάθλημα το οποίο ολοκληρώνεται με μονά παιχνίδια, όπως είναι στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδο για προβιβασμό στην Γ' Εθνική, τα κριτήρια είναι τα εξής:

πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
δεύτερο κριτήριο ισοβαθμίας είναι η καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
τρίτο κριτήριο ισοβαθμίας είναι η καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

Αυτό σημαίνει πως ο ΠΟΑ δεν είναι αδιάφορος βαθμολογικά στο τελευταίο του ματς στην σεζόν κόντρα στον Ατρόμητο Πειραιά στην Αθήνα (την τελευταία αγωνιστική έχει ρεπό). Και αυτό γιατί όλα θα κριθούν στην διαφορά τερμάτων.

Αυτήν την στιγμή η βαθμολογία είναι η εξής: 1. ΠΟΑ 11 (+6 διαφορά τερμάτων), 2. Ατρόμητος Πειραιά (+5), 3. Χαϊδάρι 10 (+6), 4. Ερμής Ζωνιανών 7 (+3), Απόλλων Ποντίων 3 (-3), Γρανίτης 1 (-5), με ΠΟΑ και Χαϊδάρι να έχουν έναν παιχνίδι ακόμη.

Αν τώρα ο Ερμής Ζωνιανών πάρει μια ευρεία νίκη κόντρα στον Απόλλων Ποντίων, με σκορ πάνω από το 0-2, με καλύτερο σκορ για εκείνον το 0-3 και ο ΠΟΑ ηττηθεί από τον Ατρόμητο Πειραιά ακόμη και με 1-0, η τελευταία αγωνιστική θα είναι.. θρίλερ, καθώς η διαφορά τερμάτων θα κρίνει και την άνοδο. Αν γίνει αυτό το σενάριο, τότε αν έρθουν ισόπαλοι Ερμής Ζωνιανών και Χαϊδάρι, τότε οι δύο ομάδες θα κερδίσουν την άνοδο και θα βγάλουν εκτός τριάδας τον ΠΟΑ!

Σε σκορ 0-3 του Ερμή Ζωνιανών την επόμενη αγωνιστική και ήττα του ΠΟΑ με το μίνιμουμ του σκορ από τον Ατρόμητο τότε η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής την τελευταία αγωνιστική: 1. Ατρόμητος 13, 2. ΠΟΑ 11, Χαϊδάρι 10, Ερμής Ζωνιανών 10. Όμως αν υπάρξει το αποτέλεσμα που είπαμε και έρθει ισοπαλία τη τελευταία αγωνιστική ανάμεσα σε Ερμή και Χαϊδάρι (μινιμουμ 0-0): 2. Χαϊδάρι 11 (+6), 3. Ερμής Ζωνιανών 11 (+6), 4. ΠΟΑ 11 (+5). Τότε ο ΠΟΑ παραμένει στην Α1 ΕΠΣΗ, λόγω της διαφορά τερμάτων.

«Ακραίο» σενάριο αλλά υπαρκτό, με αυτό που οφείλει να κάνει ο ΠΟΑ είναι να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα την Κυριακή κόντρα στον Ατρόμητο, ώστε να έχει το… κεφάλι του ήσυχο και να μην αναμειχθεί σε σενάριο προβιβασμού. Ή διαφορετικά να μην κερδίσει ο Ερμής Ζωνιανών τον Απόλλων Ποντίων…

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Αθλητισμός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις