Πανελλήνιες 2023: Σύσκεψη για ομαλή διεξαγωγή στο Μαξίμου – Αρχαία, Μαθηματικά, Βιολογία την Τρίτη

Στα θρανία επιστρέφουν την Τρίτη (6/6) οι υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες 2023. Μία ημέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα (5/6), ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων.

Συμμετείχαν ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Χρήστος Κίττας, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Σωκράτης Κάτσικας και ανώτατα υπηρεσιακά στελέχη.

Στη δεύτερη εβδομάδα διεξαγωγής των Πανελληνίων εξετάσεων οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ θα κληθούν να γράψουν σε δύο ημέρες εξετάσεων.

Αύριο, Τρίτη, 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας).

Έπειτα, την Πέμπτη 8 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Σημειώνεται ότι αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ φέτος είναι λίγο μεγαλύτερος από 60.000. Στο παραπάνω νούμερο δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκπαίδευση - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις