Realtors Kreta
Realtors Kreta

Κρήτη: Εγκαινιάστηκε η έκθεση με τους Αρχαιολογικούς Θησαυρούς από την Ιαπωνία (pics)

Στα εγκαίνια της έκθεσης με τα «Κειμήλια Ομορφιάς και τους Αρχαιολογικούς Θησαυρούς από την Ιαπωνία», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Κατά την τελετή των εγκαινίων, με την παρουσία εκπροσώπων του Μουσείου του Τόκιο, ο Περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε: «από το Αρχιπέλαγος της Ιαπωνίας ως τα νερά του Κρητικού πελάγους, από τα 4.000 χρόνια προ Χριστού μέχρι σήμερα που υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στην ελληνική επικράτεια τα Κειμήλια Ομορφιάς και τους Αρχαιολογικούς Θησαυρούς από την Ιαπωνία, επιβεβαιώνεται η κοινή μας πεποίθηση πως οι πολιτιστικοί θησαυροί, που για αιώνες παρέμεναν θαμμένοι σε αυτό τον κόσμο «τον μικρό το μέγα», ανήκουν στο μακρύ ιστορικό χρόνο και αποτελούν κτήμα της Οικουμένης. Μιας Οικουμένης, της οποίας η Κρήτη συνεχίζει να αποτελεί μια ισχυρή και διακριτή ψηφίδα. Του νησιού που υποδέχεται απόψε τα κειμήλια μιας σπουδαίας έκθεσης, η οποία θα φέρει σε επαφή το κοινό του μεγαλύτερου Μουσείου της Κρήτης, με τα τεκμήρια του πολιτισμού της Ιαπωνίας».

Στη συνέχεια ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Σταύρος Αρναουτάκης στις παρεμβάσεις της Περιφέρειας στο χώρο του πολιτισμού, οι οποίες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: την έμφαση στη νέα δημιουργία, τη διάχυση του πολιτισμού σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και την εξωστρέφεια του κρητικού πολιτιστικού αποθέματος.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης παρουσίασε συνοπτικά τις παρεμβάσεις στον τομέα του Πολιτισμού, αναφέροντας ενδεικτικά τη χρηματοδότηση με 5,7 εκ. ευρώ για την ανέγερση του Μουσείου της Μεσαράς και με 362.000 € την οργάνωση της μόνιμης έκθεσης που εγκαινιάστηκε πριν λίγες εβδομάδες. «Παράλληλα, από το ΠΕΠ Κρήτης 2014-2020 χρηματοδοτήθηκε με 2,9 εκ. € το Μουσείο Αγίου Νικολάου, με 3,2 εκ. € το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων,  ενώ συνολικά μέχρι σήμερα έχουμε διαθέσει 35 εκ. € για έργα πολιτισμού, μεταξύ των οποίων η συντήρηση αρχαιολογικών χώρων και βενετικών οχυρώσεων και η αναστήλωση μοναστηριακών και εκκλησιαστικών μνημείων» επεσήμανε ο Σταύρος Αρναουτάκης, εκφράζοντας, παράλληλα, θερμά συγχαρητήρια στους επιστήμονες, στους αρχαιολόγους, στη Διοίκηση του Μουσείου και στη Διεύθυνση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για τη διοργάνωση της έκθεσης.

Κρήτη: Εγκαινιάστηκε η έκθεση με τους Αρχαιολογικούς Θησαυρούς από την Ιαπωνία (pics)
Κρήτη: Εγκαινιάστηκε η έκθεση με τους Αρχαιολογικούς Θησαυρούς από την Ιαπωνία (pics)Κρήτη: Εγκαινιάστηκε η έκθεση με τους Αρχαιολογικούς Θησαυρούς από την Ιαπωνία (pics)Κρήτη: Εγκαινιάστηκε η έκθεση με τους Αρχαιολογικούς Θησαυρούς από την Ιαπωνία (pics)Κρήτη: Εγκαινιάστηκε η έκθεση με τους Αρχαιολογικούς Θησαυρούς από την Ιαπωνία (pics)Κρήτη: Εγκαινιάστηκε η έκθεση με τους Αρχαιολογικούς Θησαυρούς από την Ιαπωνία (pics)
Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κύριες Ειδήσεις - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις