Realtors Kreta
Realtors Kreta

Εστιατόριο με σύνθημα «φάε όσο μπορείς» απέκλεισε πελάτη που έτρωγε όσο μπορούσε!

«Κάθε φορά που έρχεται εδώ, χάνω πολλά λεφτά», εξηγεί ο αγανακτισμένος εστιάτορας.

Ένας άνδρας στην Κίνα που κάνει live streaming τρώγοντας φαγητά καταγγέλλει ότι μπήκε στη «μαύρη» λίστα ενός εστιατορίου με μπουφέ επειδή έτρωγε πολύ.

Ο άνδρας, γνωστός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας του ως κύριος Κανγκ, λέει ότι τον απέκλεισαν από τον μπουφέ μπάρμπεκιου του εστιατορίου Handadi Seafood στην πόλη Τσανγκσα μετά από μερικά φαγοπότια επικών διαστάσεων.

Έφαγε 1,5 κιλό χοιρινά πόδια κατά την πρώτη του επίσκεψη και 3,5-4 κιλά γαρίδες σε μια άλλη επίσκεψη.

Ο ίδιος κατηγορεί τώρα το εστιατόριο κάνει «διακρίσεις» σε βάρος ανθρώπων που μπορούν να φάνε πολύ.

«Μπορώ να φάω πολύ – είναι κακό αυτό;» διερωτάται, προσθέτοντας ότι δεν σπατάλησε τίποτα από το φαγητό που σερβιρίστηκε.

Αλλά ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου δηλώνει ότι ο κύριος Κανγκ του προκαλεί μεγάλη χασούρα.

«Κάθε φορά που έρχεται εδώ, χάνω μερικές εκατοντάδες γουάν», εξηγεί (σ.σ. 1 ευρώ = 7,26 γουάν).

«Ακόμη και όταν πίνει γάλα σόγιας, μπορεί να πιει 20 ή 30 μπουκάλια. Οταν τρώει χοιρινά πόδια, καταναλώνει ολόκληρο το δίσκο με αυτά. Και για τις γαρίδες, συνήθως οι άνθρωποι χρησιμοποιούν λαβίδες για να τις βάλουν στο πιάτο ενώ αυτός χρησιμοποιεί ένα δίσκο για να τις πάρει όλες», περιγράφει.

Και προσθέτει ότι στο εξής απαγορεύει την πρόσβαση στο κατάστημά του σε όλους όσοι κάνουν live streaming.

Η ιστορία έχει γίνει δημοφιλής στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 250 εκατομμύρια προβολές στο Weibo (σ.σ. κάτι σαν κινεζικό Twitter), με τις απόψεις να ποικίλουν.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το εστιατόριο δεν πρέπει να χρησιμοποιεί το σλόγκαν «φάε όσο μπορείς» αν δεν μπορεί να το αντέξει οικονομικά, ενώ άλλοι λυπούνται τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου.

Πέρυσι, η κινεζική κυβέρνηση άρχισε να κάνει «πόλεμο» στους influencers του φαγητού και τέτοια βίντεο ενδέχεται να απαγορευθούν εντελώς στη χώρα.

Ο πρόεδρος της χώρας, Σι Τζινπίνγκ, έχει καλέσει τους πολίτες να «παλέψουν ενάντια στη σπατάλη τροφίμων» εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την έλλειψη βασικών αγαθών.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις