Άλλος ένας Κρητικός έπεσε θύμα απατεώνων
Άλλος ένας Κρητικός έπεσε θύμα απατεώνων

Άλλος ένας Κρητικός έπεσε θύμα απατεώνων

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Σε έξαρση είναι η απάτες και στην Κρήτη, με έναν ακόμη κρητικό να πέφτει θύμα απατεώνων.

Η περιπέτεια για τον Γιάννη Κουρτάκη από την Κίσσαμο, σύμφωνα με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, όταν οι επίδοξοι απατεώνες, επικοινώνησαν μαζί του τηλεφωνικά.

Στη συνομιλία που ακολούθησε, όπως περιγράφει ο ίδιος, οι δράστες υποστήριξαν  ότι ο κ. Κουρτάκης υπέβαλε αίτηση επιστροφής χρημάτων στην ΔΕΔΔΗΕ και ότι η αίτηση αυτή εγκρίθηκε και δικαιούται να λάβει τα χρήματα.

Όταν ο κ. Κουρτάκης ανέφεραν ότι δεν υπέβαλε ποτέ τέτοια αίτηση, οι απατεώνες παρουσίασαν πειστικά το επιχείρημα ότι ο λογιστής του θα έπρεπε να το έκανε. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι απατεώνες κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του θύματος, το οποίο τους αποκάλυψε προσωπικά τραπεζικά στοιχεία.

Ευτυχώς για τον κ. Κουρτάκη, όπως περιγράφει ο ίδιος, η τράπεζα απέκλεισε τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, με αποτέλεσμα οι απώλειες να περιορίζονται σε μια μόνο πληρωμή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο κ. Κουρτάκης στη συνέχεια απευθύνθηκε στην τράπεζα και στην αστυνομία, που ψάχνει τα ίχνη των δραστών.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Προς τους φίλους συνομιλητές του Fb θέλω να σας ενημερώσω ότι έπεσα θύμα ηλεκτρικής απάτης. Με κάλεσαν στο τηλ. και μου είπαν ότι έχω κάνει αίτηση επιστροφής χρημάτων από την ΔΕΔΔΗΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΔΔΗΕ-PAS.

Εγώ αρνήθηκα ότι έχω κάνει τέτοιο αίτημα. και μου λέει μάλλον ο λογιστής σου το έχει κάνει. Μου είπε ότι έχει το λογαριασμό μου και θα κατατεθούν τα χρήματα απλώς θέλουν το ο.κ. πες-πες μου δημιούργησε μια αξιοπιστία και μου ζήτησε την συγκατάθεση μου, για να μη σας κουράζω πολύ με τις λεπτομέρειες, τα φίλτρα που έχει η τράπεζα μπλόκαρε τον λογαριασμό οι απώλειες περιορίζονται σε μια πληρωμή ηλεκτρικού ρεύματος της ENERZY ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πιστεύω να σας έβαλα σε μια ανησυχία και σας προτείνω να είστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά ψηφιακά τσακάλια».

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις