Καταγγελία Φασομυτάκη για καταπάτηση δημοτικής έκτασης από υποψήφιο σύμβουλο της Αντιπολίτευσης

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλιου Φαιστού τη Τρίτη 23 Μαΐου κατά τη συζήτηση του θέματος των γαλάζιων σημαιών και το λόγο που δεν πήρε η παραλία του Καλαμακίου τη Γαλάζια Σημαία το 2023. Οι δυο λόγοι που δεν την πήρε και για τους οποίους ζητήθηκαν διευκρινήσεις από την αντιπολίτευση ήταν ένας δρόμος που ανοίχτηκε στο Καλαμάκι και κάποιες καταπατήσεις Δημόσιας περιουσίας.

Απευθυνόμενος στα έδρανα της Αντιπολίτευσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Γιάννης Φασομυτάκης κατήγγειλε μια «πλεκτάνη»,κατά τον ίδιο, σε βάρος των συμφερόντων του δήμου και των δημοτών με την παράταξη της ελάσονος αντιπολίτευσης να συμπεριλαμβάνει ως υποψήφιους συμβούλους στο ψηφοδέλτιο της, ανθρώπους που οι ίδιοι ή και μέλη της οικογένειας τους καταπατούν την περιουσία του Δήμου. Την καταπατημένη έκταση 50 στρεμμάτων την έχει προσημειώσει ο εν λόγω ιδιώτης προκειμένου να αιτηθεί δάνειο, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει ο Αντιδήμαρχος Φαιστού.

Η Δημοτική Αρχή έχει ήδη προχωρήσει σε μήνυση κατά αγνώστων και σε ένσταση στο Κτηματολόγιο και δεσμεύτηκε πως θα προσκομίσει όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την εγκυρότητα της εν λόγω καταγγελίας καθώς τα έχει ήδη στην κατοχή της και φυσικά από ανώνυμη μήνυση θα γίνει επώνυμη όταν έρθει η ώρα.

Γιάννης Φασομυτάκης 

«Αφού δεν ξέρετε για τις καταπατήσεις θα σας ενημερώσω εγώ και θα είναι επώνυμο αυτό που θα πω. Τώρα και μερικά χρόνια ένας συγκεκριμένος δημότης έχει πάει κι έχει φράξει μια έκταση 50 στρεμμάτων εκεί και πήγε και φύτεψε ελιές. Το έχει φυτέψει, το έχει φτιάξει και μάλιστα ο δημότης αυτός το έχει βάλει υποθήκη. Έχει βάλει τη δημόσια περιουσία στο Καλαμάκι υποθήκη και έχουμε πει πως θα πάμε σε μήνυση.» Το δημότη ονομάτισε ο κ. Φασομυτάκης κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλιου για να συνεχίσει « Είναι ο σύμβουλος σας. Ο κ. Μαθιουδάκης τον έβαλε σύμβουλο, αυτόν ή τον πατέρα του. Και τον έβαλε σύμβουλο ο κ. Μαθιουδάκης αφού του έταξε την έκταση στο Καλαμάκι, τα 50 στρέμματα. Μια έκταση που κάνει 3 εκατομμύρια ευρώ. Ο άνθρωπος αυτός θα ζητήσει την ψήφο του δημότη την επόμενη μέρα. Ξέρετε πολύ καλά τι συμβαίνει και ποιος είναι αυτός που θέλει να φάει την περιουσία του Δήμου. Κι όχι μόνο αυτός υπάρχει κι άλλος ένας αλλά θα βγει και αυτός στην πορεία. Ο κ. Μαθιουδάκης του έχει πει πως θα του δώσει την περιουσία του Δήμου που παλεύουμε να την ξεμπερδέψουμε.»

Δείτε την καταγγελία του Γιάννη Φασομυτάκη:

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή antilalospress.gr/
Οικονομία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις