Η ασφαλής οδική συμπεριφορά στο επίκεντρο του Δήμου Μαλεβιζίου (pics+vids)
Η ασφαλής οδική συμπεριφορά στο επίκεντρο του Δήμου Μαλεβιζίου (pics+vids)

Η ασφαλής οδική συμπεριφορά στο επίκεντρο του Δήμου Μαλεβιζίου (pics+vids)

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση προς το κοινό διοργάνωσε χθες ο Δήμος Μαλεβιζίου με θέμα την ασφαλή οδική συμπεριφορά.

Η εκδήλωση, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που έχει οργανώσει ο Δήμος Μαλεβιζίου για την οδική ασφάλεια και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων.

Ομιλητές ήταν ο Διοικητής Τροχαίας Ηρακλείου, Στ. Καρακούδης, η Επίκουρη Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Μαρία Παπαδακάκη, ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, Γ. Λιονάκης,  καθώς και η Συγκοινωνιολόγος Μαρία Σίτη.

Στόχος της εσπερίδας ήταν η ευαισθητοποιήση των πολιτών σε θέματα που αφορούν στην οδική συμπεριφορά, αλλά και να δημιουργήσει προβληματισμούς και να κάνει αντιληπτές τις διαστάσεις και τις προεκτάσεις που μπορεί να έχει ένα τροχαίο ατύχημα.

Παράλληλα με την εσπερίδα υπήρχε η δυνατότητα για τη χρήση ενός προσομοιωτή πρόσκρουσης ώστε μέσω της βιωματικής εκπαίδευσης πρόσκρουσης οι επιβαίνοντες να αντιληφθούν τη χρησιμότητα της ζώνης ασφαλείας ακόμα και με μικρή ταχύτητα κρούσης. Η διάθεση του προσομοιωτή ήταν ευγενική χορηγία της Σχολής Οδηγών Στεφανάκης η οποία δραστηριοποιείται στον Άγιο Νικόλαο.

Το συντονισμό της διοργάνωσης είχε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Μαλεβιζίου Νίκη Ζερβού, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησαν δηλώσεις στο Iraklionews.gr:

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις