Από την «ρώσικη ρουλέτα» στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΗ ο Γιούχτας!

Ο Γιούχτας σε ένα δραματικό παιχνίδι, πήρε τη πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΗ, επικρατώντας του Πόρου στα πέναλτι με 2-3 (2-2 κ.δ.) και θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο ματς της Κυριακής (07/5), διεκδικώντας το double.

Ο Πόρος μπήκε καλύτερα στο ματς και στο 3ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν εκτελέστηκε ένα φάουλ αρκετά έξω από τη περιοχή, με τον Παπαδομιχελάκη να παίρνει τη κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Ότι δεν κατάφερε ο αμυντικός των «μπλε» το πέτυχε ο Άγγελος Καστελλιανάκης δύο λεπτά αργότερα, ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 1-0 για τους τυπικά γηπεδούχους. Το γκολ αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Γιάννη Χατζησεβαστού, οι οποίοι στο 15’ «άγγιξαν» το 2-0, όταν ο Μέμος από πλάγια θέση και από τα αριστερά έκανε το σουτ, με τη μπάλα να περνάει άουτ.

Νέα ευκαιρία για τον Πόρο στο 19’, με τον Μέμο να είναι έτοιμος για το 2-0, ωστόσο ο Γελαδάρης με σωτήρια προβολή, απέτρεψε τον παίκτη του Πόρου στο να σκοράρει, με τους «μπλε» στα πρώτα 25 λεπτά αγώνα να είναι καλύτεροι, με τον Γιούχτα από την πλευρά του να ψάχνει ακόμη τα πατήματα του.

Πέρα από μια κεφαλιά του Φρόκου στο 45’ δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση, με τον Πόρο να προηγείται με 1-0 στο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, ο Γιούχτας μπήκε δυνατά για να φτάσει στην ισοφάριση και τα κατάφερε στο 48’, όταν ο Γκίνη έκανε τη σέντρα, άτσαλο διώξιμο από τον Νίκενσον, με τον Ροβίθη με απίστευτο ανάποδο ψαλίδι να κάνει το 1-1!

Το γκολ αυτό ανέβασε κατακόρυφα τον ρυθμό του αγώνα, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία μέχρι και στο 63’, με τον Πόρο να εκμεταλλεύεται λάθος στην άμυνα του Γιούχτα, τον Σένκα να πασάρει στον αμαρκάριστο Καστελλιανάκη, με τον επιθετικό του Πόρου να κάνει το 2-1, με τον Γιούχτα να διαμαρτύρεται έντονα για οφσάιντ, στον σκόρερ.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Γιούχτας άγγιξε το 2-2, με τον Ροβίθη να κάνει το σουτ και τον Ζαφείρη να πραγματοποιεί τρομερή επέμβαση! Ωστόσο στο 83’ οι Αρχανιώτες ισοφάρισαν, όταν ο Βρεττός εκτέλεσε το κόρνερ, φάση διαρκείας και τον Τζανή με προβολή να κάνει το 2-2. Έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά του Πόρου για επιθετικό φάουλ στη διάρκεια της φάσης.

Στη συνέχεια, ο Γιούχτας έφτασε κοντά στην ανατροπή στο 90’, ωστόσο ο Ζαφείρης έδειξε τα αντακλαστικά του, αποσοβώντας τον κίνδυνο, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το φινάλε και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα πέναλτι.

Το πρώτο πέναλτι ανέλαβε ο Λευτέρης Γιαλούσης, ο οποίος εκτέλεσε δυνατά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ! Οι επόμενες εκτελέσεις ήταν εύστοχες, με τον Κόλλια να αποκρούει το κρίσιμο πέναλτι του Κουτάντου στο 3-3, με τον Βρεττό να κάνει το 4-5, όμως ο Γροσδάνης έστειλε ψηλά άουτ την τελευταία εκτέλεση, με τον Γιούχτα να παίρνει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής στο Τυμπάκι.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή grandsport.gr
Αθλητισμός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις