Δολοφονία Καραϊβάζ: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τις δύο συλλήψεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ και μετά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ανακοίνωσε εξέδωσε και η Αστυνομία που κάνει γνωστό πως προχώρησε στη σύλληψη δυο ανδρών ηλικίας 40 και 48 ετών.

Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία Καραϊβάζ!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δυο άνδρες είναι αδέρφια και Έλληνες και ο ένας βρισκόταν στο λευκό βαν που συνόδευε τους εκτελεστές και ο άλλος πάνω στη μηχανή, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό αν είναι αυτός που πυροβόλησε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021».

Πώς έφτασε η αστυνομία στα ίχνη των συλληφθέντων

Σύμφωνα με όσα γίνονταν γνωστά το προηγούμενο διάστημα, οι αστυνομικοί τελευταία εξέταζαν ένα «μυστήριο» βαν που εντοπίστηκε στο σημείο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, την ημέρα που άγνωστοι σκότωσαν τον δημοσιογράφο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και τον δημοσιογράφο, το εν λόγω όχημα εντοπίστηκε, σε δεύτερη φάση εξέτασης του υλικού των καμερών, να συνοδεύει στη λεωφόρο Ποσειδώνος και σε άλλα σημεία, τη μηχανή που επέβαιναν οι δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Μάλιστα θεωρείται πιθανόν ένας από τους δολοφόνους του Γιώργου Καραϊβάζ να επιβιβάστηκε στο εν λόγω όχημα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν πλέον σαφείς ενδείξεις και σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα και τα κίνητρα των φυσικών και ηθικών αυτουργών.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις