Σεισμός στην Εύβοια: Στους δρόμους οι κάτοικοι - «Καμπανάκι» από Παπαδόπουλο
Σεισμός στην Εύβοια: Στους δρόμους οι κάτοικοι - «Καμπανάκι» από Παπαδόπουλο

Σεισμός στην Εύβοια: Στους δρόμους οι κάτοικοι – «Καμπανάκι» από Παπαδόπουλο

«Μπορεί να υπάρξει και μεγαλύτερος» σεισμός προειδοποιεί ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Τρομοκρατημένοι είναι οι κάτοικοι της Εύβοιας μετά τον ισχυρό σεισμό των 4,5 Ρίχτερ, που έγινε αισθητός και στην Αττική, ενώ οι σεισμολόγοι αναφέρουν ότι ανήκει στο ίδιο ρήγμα με εκείνο που έδωσε τη σεισμική ακολουθία τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

«Δεν πρέπει βλέπουμε μεμονωμένα τον σημερινό σεισμό», δηλώνει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, εξηγώντας ότι είναι πιθανό να υπάρξει και μεγαλύτερη δόνηση. Παράλληλα, επισημαίνει ότι «η περιοχή βρίσκεται εδώ και τέσσερις μήνες σε σεισμική δραστηριότητα, απλά τους προηγούμενους μήνες υπήρχε ύφεση στα μεγάλα σεισμικά μεγέθη».

Προειδοποιεί, δε, ότι «ο σημερινός σεισμός μας δείχνει πως ενεργοποιήθηκαν ξανά και είναι ικανά να δώσουν μεγαλύτερο σεισμό», εφιστώντας την προσοχή στους κατοίκους της Εύβοιας.

Να εφαρμοστεί το σχέδιο «Εγκέλαδος»

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο, η περιοχή έχει διεγερθεί σεισμολογικά και «πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα και πιστά η πλήρης εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου Εγκέλαδος με το οποίο η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς πρέπει να πάρουν άμεσα προληπτικά μέτρα για το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού. Κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι σεισμοί να συνεχιστούν και το καλοκαίρι στην περιοχή».

Τονίζει, επίσης, ότι πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα και να μην εφησυχαζόμαστε.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζαράκων, όπου ήταν και το επίκεντρο του σεισμού, δήλωσε ότι «η σεισμική δόνηση ήταν πολύ ισχυρή. Αυτή την ώρα είμαστε σε επιφυλακή και πάμε να δούμε αν έχουν προκύψει ζημιές σε σπίτια».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή newsbomb.gr
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις