ASKOMET ΑΦΟΙ ΑΣΚΟΞΥΛΑΚΗ Α.Ε
Πεϊνιρλί χιουνκιάρ μπεγεντί από το Ergon

Publisher Publisher -

  • Ροή Ειδήσεων
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Αθλητισμός
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Καιρός
  • Στήλες
    • Θέμα
    • Διατροφή & Υγεία
    • Στα "Χνάρια της Παράδοσης"
    • Λαογραφία
    • Συμβουλές Ομορφιάς
    • Ανέκδοτα
    • Έμμετρα
  • Απόψεις
  • Lifestyle
  • Μαγειρική
  • Εκπαίδευση
  • Αγροτικά
  • Τουρισμός
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Τεχνολογία
  • Περιβάλλον
  • Περίεργα – Παράξενα
  • Business
  • Εκλογές 2023
IraklioNews

Πεϊνιρλί χιουνκιάρ μπεγεντί από το Ergon

Μαγειρική
iraklionews.gr 21/04/2023 13:00
Share it! FacebookTwitter

Υλικά

    • Για 1 πεϊνιρλί

Για τη ζύµη

    • 200 γρ. σκληρό αλεύρι για πίτσα ή ψωμί
    • 140 γρ. νερό
    • 30 γρ .ελαιόλαδο
    • 40 γρ. προζύμι
    • 5 γρ. αλάτι

Για τη μελιτζάνα

    • 2 μελιτζάνες
    • 80 γρ. καπνιστό τυρί Μετσόβου
    • 50 γρ. ελαιόλαδο
    • αλάτι & πιπέρι

Για τα μοσχαρίσια μάγουλα

  • 200 γρ. μοσχαρίσια μάγουλα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 40 ml πετιμέζι
  • 150 ml κρασί κόκκινο ξηρό
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζύμη: Ζυμώνουμε τα υλικά σε ένα μίξερ μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη. Την αφήνουμε σκεπασμένη με πετσέτα για 3 ώρες κάνοντας διπλώματα ανά 1 ώρα. Έπειτα τη χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη και την αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Την επομένη την ανοίγουμε με το χέρι.

Βήμα 2

Μελιτζάνα: Ψήνουμε τη μελιτζάνα ιδανικά σε γκαζάκι ή στον φούρνο μέχρι να μαλακώσει για περίπου 30΄-40΄. Την καθαρίζουμε, κρατάμε τη σάρκα και μεταφέρουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο. Δουλεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει πουρές, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Τέλος, ρίχνουμε το καπνιστό τυρί και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Μοσχαρίσια μάγουλα: Σοτάρουμε τα μάγουλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αποσύρουμε και σοτάρουμε τα λαχανικά στο ίδιο σκεύος σε δυνατή φωτιά ψιλοκομμένα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το πετιμέζι και το κρέας. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 2,5 ώρες μέχρι να λιώνει το κρέας και να έχουμε μια δεμένη και μελωμένη σάλτσα.

Βήμα 4

Ανοίγουμε τη ζύμη σε μακρόστενο οβάλ σχέδιο και απλώνουμε ομοιόμορφα το κρέας, τη μελιτζάνα και μπόλικη τριμμένη φέτα. Ψήνουμε στους 250°C για 5΄-6΄ μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η ζύμη. Ξεφουρνίζουμε, ρίχνουμε ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή olivemagazine.gr
Μαγειρική
Share it! FacebookTwitter
NTLS
Μαγειρική - Τελευταία Νέα

Παγωτό ρακόμελο & ανθότυρο με μέλι – Αυθεντικές γεύσεις Κρήτης στην Αθήνα

11/05/2025 12:45

Αυτά είναι τα δύο ψάρια που κάνουν «θαύματα» σε καρδιά, εγκέφαλο και ανοσοποιητικό

06/05/2025 23:19

Μεγάλη Παρασκευή: Ημέρα πένθους και σιωπής – Παράδοση, έθιμα και νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι

18/04/2025 08:45

Ο Αντώνης Σελέκος φτιάχνει πασχαλινό τσουρέκι

17/04/2025 23:43

Ο Άκης σου έχει τη λύση: Τα πιο αφράτα και εύκολα κουλουράκια για το Πάσχα – Οδηγίες βήμα προς βήμα (vid)

15/04/2025 11:45
ZAROS Grapefruit
Περισσότερες Ειδήσεις
Μαγειρική

MasterChef 2025 | trailer Δευτέρα 17.3.2025

Μαγειρική

Πιπερόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης

Διατροφή & Υγεία

Ποιο σαρακοστιανό έδεσμα λιγουρεύεσαι περισσότερο;

Μαγειρική

Συνταγή για τσιζκέικ μήλου από τον Βαγγέλη Δρίσκα

ΦΡΑΓΚΑΔΑΚΗΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ 300×250
ΚΟΡΥΦΗ 300×250
ΛΥΧΝΑΡΙ 300×250
ΠΡΟΚΑΤ ΑΡΜΟΥΤΑΚΗΣ
ΔΕΥΑΦ 300×250

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συσκευές που "τρώνε" ρεύμα ακόμα και όταν είναι κλειστές: Τι να προσέχετε στο σπίτι

08/06/2025 17:45

Ηλεκτροκίνηση μεγάλων αποστάσεων: Το πρώτο ηλεκτρικό υπεραστικό λεωφορείο έφτασε στην Ελλάδα

08/06/2025 17:30

Ισπανία: Πέθανε 44χρονος από λύσσα – Το πρώτο κρούσμα μετά από 12 χρόνια

08/06/2025 17:15

Τραγωδία στην Κρήτη: 25χρονος βρέθηκε νεκρός σε παραλία

08/06/2025 17:02

Ο Προσωπικός Αριθμός είναι εδώ – Τι αλλάζει σε ταυτότητες, ΑΜΚΑ και ΑΦΜ

08/06/2025 16:45

Σοκ: Νεκρός 64χρονος σε παραλία – Έχασε τις αισθήσεις του ενώ κολυμπούσε

08/06/2025 16:30

Απόπειρα ληστείας με ασυνήθιστο κίνητρο – Νεαρός ήθελε το παντελόνι ανηλίκου!

08/06/2025 16:15

Υπόθεση Μανώλη Τσικνάκη: Εξελίξεις για τον θάνατο του Ηρακλειώτη στρατιώτη στη Ρω – Στο Ηράκλειο Στρατιωτικός Εισαγγελέας

08/06/2025 16:00

Σήμα κινδύνου για τα ελληνικά δάση: Ασθένειες, ξήρανση και αδράνεια φέρνουν την καταστροφή

08/06/2025 15:45

Νεκρός 54χρονος αγνοούμενος – Η σορός του βρέθηκε στη θάλασσα

08/06/2025 15:30
ΦΑΙΣΤΟΣ PALACE 300×250
INOXMETAL ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ 300×250
ΣΗΦΑΚΗΣ ΟΠΤΙΚΑ 300×250

Δημοφιλή Άρθρα

Θρίλερ στη Μεσαρά: Τον βρήκαν νεκρό στην άκρη του δρόμου – Εξετάζεται εγκληματική ενέργεια

08/06/2025 13:22

Εικόνες ντροπής στο Παγκρήτιο Στάδιο: Καθίσματα γεμάτα από… αφρικανική σκόνη – Τι λέει ο Δήμος Ηρακλείου

07/06/2025 23:00

Κρήτη: Νεκρή τουρίστρια στον Μπάλο – Κατέρρευσε στη διαδρομή προς την παραλία

07/06/2025 18:16

Ηράκλειο: Οδηγός αστικού ΚΤΕΛ ξεσπά – «Οδηγείτε λες και δεν υπάρχουν άλλοι στο δρόμο» – Ένα μάθημα ζωής από έναν επαγγελματία

08/06/2025 09:30

Κρήτη: Ο καιρός για αύριο Κυριακή 8 Ιουνίου – Από την έντονη ζέστη στην πτώση θερμοκρασίας και τους ανέμους

07/06/2025 20:00

Κρήτη: Δεν έκοβαν αποδείξεις και το πλήρωσαν – «Λουκέτο» για τρεις μέρες σε γνωστό καφέ – εστιατόριο

08/06/2025 10:45

Τραγικό τέλος για 74χρονη στην Κρήτη – Ανασύρθηκε νεκρή από παραλία

07/06/2025 19:30

Ιωάννα Μαλέσκου: «Δεν με κολάκευε ποτέ ο τίτλος “Μενεγάκη της Κρήτης”»

07/06/2025 18:00

Δημοφιλή Άρθρα

Θρίλερ στη Μεσαρά: Τον βρήκαν νεκρό στην άκρη του δρόμου – Εξετάζεται εγκληματική ενέργεια

Εικόνες ντροπής στο Παγκρήτιο Στάδιο: Καθίσματα γεμάτα από… αφρικανική σκόνη – Τι λέει ο Δήμος Ηρακλείου

Κρήτη: Νεκρή τουρίστρια στον Μπάλο – Κατέρρευσε στη διαδρομή προς την παραλία

Ηράκλειο: Οδηγός αστικού ΚΤΕΛ ξεσπά – «Οδηγείτε λες και δεν υπάρχουν άλλοι στο δρόμο» – Ένα μάθημα ζωής από έναν επαγγελματία

Κρήτη: Ο καιρός για αύριο Κυριακή 8 Ιουνίου – Από την έντονη ζέστη στην πτώση θερμοκρασίας και τους ανέμους

Κρήτη: Δεν έκοβαν αποδείξεις και το πλήρωσαν – «Λουκέτο» για τρεις μέρες σε γνωστό καφέ – εστιατόριο

Τραγικό τέλος για 74χρονη στην Κρήτη – Ανασύρθηκε νεκρή από παραλία

Ιωάννα Μαλέσκου: «Δεν με κολάκευε ποτέ ο τίτλος “Μενεγάκη της Κρήτης”»

iraklio news

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ | ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΜΗΤΡΩΟ ONLINE MEDIA
Διακριτικός Τίτλος: IRAKLIONEWS | Νομική μορφή: ΑΤΟΜΙΚΗ | Α.Φ.Μ.: 068148557 - ΔΟΥ: ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ | Έδρα: ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ 4, 71306 ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Τηλ.: 2810238660 | Εmail: info@iraklionews.gr
Ιδιοκτήτης & Νόμιμος Εκπρόσωπος, Διαχειριστής, Δικαιούχος του ονόματος τομέα (iraklionews.gr): ΚΟΚΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ