Ηράκλειο: Άστεγα 20 ανήλικα κορίτσια – Ακατάλληλη η δομή που τα φιλοξενούσε
Ηράκλειο: Άστεγα 20 ανήλικα κορίτσια – Ακατάλληλη η δομή που τα φιλοξενούσε

Ηράκλειο: Άστεγα 20 ανήλικα κορίτσια – Ακατάλληλη η δομή που τα φιλοξενούσε

Μια οδύσσεια ζουν 20 ανήλικα κορίτσια τα οποία φιλοξενούνται στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων στο Ηράκλειο τα οποία βρέθηκαν ξαφνικά στον δρόμο όταν η δομή κρίθηκε ακατάλληλη για να τα φιλοξενεί.

Ο συγκεκριμένος χώρος όπου μέχρι πριν λίγες μέρες φιλοξενούνταν τα κορίτσια, τα οποία είχαν απομακρυνθεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον, εκκενώθηκε εξαιτίας σοβαρών κτιριακών προβλημάτων. Τα 20 κορίτσια από εκείνη τη στιγμή φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της πόλης χωρίς όμως να είναι διασφαλισμένη η διαμονή τους.

Ωστόσο η διαμονή τους σε ξενοδοχεία μόνος ως προσωρινή λύση θα πρέπει να θεωρηθεί καθώς δεν αποτελούν μια στέγη και κατάλληλο περιβάλλον ώστε τα συγκεκριμένα παιδιά να λάβουν την φροντίδα και την στήριξη που έχουν ανάγκη.

Πέρα από το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων υπάρχει και σοβαρό πρόβλημα υποστέλεχωσης αφού υπάρχει μόνο ένας κοινωνικός λειτουργός, κανένας ψυχολόγος, ενώ μέρος του προσωπικού είναι συμβασιούχοι.

Για το θέμα αυτό ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, όπως αναφέρει το ΚΚΕ μέσα σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, έκανε άμεση τηλεφωνική παρέμβαση στην υφυπουργό πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης για να λάβει τελικά απάντηση από υπάλληλο του Υπουργείου. Με βάση την επίσημη πληροφόρηση τα κορίτσια αυτά που φιλοξενούνταν σε ξενοδοχεία, σήμερα θα αναγκαστούν να επιστρέψουν στο ακατάλληλo κτίριo της δομής γιατί κανείς ξενοδόχος δεν δέχεται να τα φιλοξενήσει λόγω σεζόν.

Ο βουλευτής άμεσα έθεσε την ανάγκη εδώ και τώρα να λυθεί το ζήτημα ώστε να πάνε σε έναν αξιοπρεπή χώρο που να πληροί όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη στέγαση και στήριξη αυτών των παιδιών με το κατάλληλο προσωπικό κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων και άλλων επιστημόνων.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή flashnews.gr
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις