Στο Αρκαλοχώρι ο Άκης Τσελέντης: «Τα ανερυθρίαστα πολιτικά ΘΑ ΘΑ του Εγκέλαδου!»
Στο Αρκαλοχώρι ο Άκης Τσελέντης: «Τα ανερυθρίαστα πολιτικά ΘΑ ΘΑ του Εγκέλαδου!»

Στο Αρκαλοχώρι ο Άκης Τσελέντης: «Τα ανερυθρίαστα πολιτικά ΘΑ ΘΑ του Εγκέλαδου!»

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Στο Αρκαλοχώρι βρέθηκε σήμερα ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Προειδοποίησης Άκη Τσελέντη συνομιλώντας με τους σεισμόπληκτους.

Ο Άκης Τσελέντης εκθείασε την κρητική φιλοξενία, ενώ τόνισε την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στη περιοχή, μετά τον φονικό σεισμό.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Τα ανερυθρίαστα πολιτικά ΘΑ ΘΑ του Εγκέλαδου!!»

Έχω παραβρεθεί πολλές φορές παρατηρητής των πολιτικών πασαρέλων που στήνονται λίγες ώρες μετά από καταστροφικούς σεισμούς όπου περιδιαβαίνουν καμαρωτοί καμαρωτοί, Δήμαρχοι, Βουλευτές, Υπουργοί κλπ σφίγγοντας χέρια απελπισμένων σεισμόπληκτων και τάζοντας τους λαγούς με πετραχήλια.

Όλα για τη δημοσιότητα και όταν σβήσουν τα φώτα της αυλαίας και φύγουν οι τηλεοπτικές κάμερες όλα ξεχνιούνται! Οι πολιτικοί επιστρέφουν στις γραφειάρες τους και οι σεισμόπληκτοι στα τσαντίρια που τους εγκαθιστούν να ζουν υπό άθλιες συνθήκες…

Το έζησα στο Ληξούρι, στην Ελασσώνα, τη Σάμο και τελευταία στο Αρκαλοχώρι.

Σήμερα βρέθηκα στο Αρκαλοχώρι σε ένα οικισμό στο Αρχοντικό με τροχόσπιτα όπου ακόμα φιλοξενούνται οικογένειες σεισμόπληκτων. Έβρεχε χιονόνερο, (Απρίλη μήνα φανταστείτε το χειμώνα τι θα γινόταν), είχε κοπεί το ρεύμα και οι λιγοστοί υπερήλικες που έμεναν υπό άθλιες συνθήκες στη παραγκούπολη μαζεύτηκαν να ζεσταθούν γύρω από τη ξυλόσομπα ενός αυτοσχέδιο καφενείου.

Παρά ταύτα, η Κρητική φιλοξενία ξανά μεγαλούργησε και σε λίγο ένα μοναδικό τραπέζι στρώθηκε με παραδοσιακές αγνές Κρητικές λιχουδιές για να τιμήσουν εμένα και τους φίλους μου. Μας θεωρούσαν δικούς τους ανθρώπους που σταθήκαμε δίπλα τους.

Άλλωστε ήμαστε παλιοί γνώριμοι που πάντα αναδεικνύαμε τα τεράστια κατασκευαστικά και περιβαντολογικά λάθη που έγιναν στην περιοχή με στόχο το οικονομικό όφελος κάποιων. Φυσικά μη όντας διαπλεκόμενοι και χωρίς να εξαρτόμαστε από τους εκπροσώπους τύπου των τοπικών ΜΜΕ που στην πλειοψηφία τους προωθούν τα συμφέροντα της κατασκευαστικής εταιρείας.

Δυστυχώς σε αυτό το θέατρο επηρεασμού της κοινής γνώμης συμμετέχουν και κάποιοι «επιστήμονες της φακής» ποιος ξέρει με τι ανταλλάγματα…. εκτός από την πρόσκαιρη δημοσιότητα σε κάποια διαπλεκόμενα τοπικά ΜΜΕ.

Πέρασε πολύς καιρός από το σεισμό, όλα και όλα πήραν 8χιλ για να ανασυγκροτήσουν τις ζωές τους και τα υπόλοιπα υποσχέσεις. Καλά αυτοί οι κύριοι πολιτικοί άρχοντες δεν συγκλονίστηκαν βλέποντας τα ροζιασμένα χέρια και τα θλιμμένα μάτια των υπερήλικων συμπολιτών τους; Με τι θράσος θα τους ξαναθυμηθούν περιδιαβαίνοντας την περιοχή τάζοντας και ψαρεύοντας ψήφους;».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις