«Χωματερή» το Ηράκλειο - Τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους
«Χωματερή» το Ηράκλειο - Τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους

«Χωματερή» το Ηράκλειο – Τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Πολλοί πολίτες και επισκέπτες του Ηρακλείου αντιμετωπίζουν μια αποτρόπαια εικόνα από το πρωί, καθώς οι κάδοι απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης είναι υπεργεμάτοι με σκουπίδια.

Τα σκουπίδια έχουν συσσωρευτεί από χθες, καθώς οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα βρίσκονται σε απεργία διάρκειας 48 ωρών.

Πολλές γειτονιές του Ηρακλείου βρίσκονται στην ίδια ανησυχητική κατάσταση, με τους κάδους να πλημμυρίζουν σκουπίδια. Είναι σημαντικό να αναγνωριστεί η σημασία της καθαριότητας στην πόλη και να δοθεί έμφαση στην ανάγκη για συνεχή και αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αναμένεται να επιστρέψουν στη δουλειά τους αύριο, καθώς λήγει η 48ωρη απεργία που είχε κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Η απεργία αφορά 650 συμβασιούχους του δήμου Ηρακλείου, οι οποίοι βρίσκονται στον… αέρα εξαιτίας της απόρριψης των αιτημάτων αναβολής των ασφαλιστικών μέτρων από το δικαστήριο.

Πρόκειται για συμβασιούχους που καλύπτουν σημαντικές θέσεις, όπως η αποκομιδή απορριμμάτων και οι εργαζόμενοι στον τομέα του πρασίνου.

Όμως έρχεται νέα απεργία, καθώς τη Μεγάλη Δευτέρα (10/4) και πάλι έχει εξαγγελθεί 24ώρη πανελλαδική απεργία για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Η δημοτική αρχή έχει εκφράσει ανησυχία για την κατάσταση και έχει επισημάνει ότι η απώλεια αυτών των συμβασιούχων θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία διαφόρων υπηρεσιών του δήμου.

 

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Θέμα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις