Ο Γιώργος Παπακώστας μάς φτιάχνει σικελιάνικη πίτσα ταψιού (vid)
Μία λαχταριστή συνταγή, αυθεντικό «tiramisu» από την Τεργέστη, ετοίμασε ο σεφ στην κουζίνα της εκπομπής «Ελένη».
Υλικά
500 γρ. αλέυρι για ψωμί
12 γρ. αλάτι
7 γρ. μαγιά
30 γρ. ελαιόλαδο
300 γρ. νερό
Επιπλέον ελαιόλαδο για το ταψί
Σάλτσα τομάτας
30 γρ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.γ. ρίχανη
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
1 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
750 γρ. κονσέρβα τομάτα
150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
60 γρ. παρμεζάνα
60-80 γρ. πικάντικο σαλάμι Νάπολης κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες