Στο δικαστικό Μέγαρο ο 66χρονος λυράρης - Τέθηκε αίτημα για επανεξέταση του παιδιού
Στο δικαστικό Μέγαρο ο 66χρονος λυράρης - Τέθηκε αίτημα για επανεξέταση του παιδιού

Στο δικαστικό Μέγαρο ο 66χρονος λυράρης – Τέθηκε αίτημα για επανεξέταση του παιδιού

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου κατέφτασε μόλις ο 66χρονος λυράρης, ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση του "Κολωνού" της Κρήτης, με θύμα ένα ανήλικο αγόρι.

Με μαύρα ρούχα και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, περιμένει έξω από το γραφείο της Ανακρίτριας.

Η υπόθεση ήρθε στο "φως" μετά από καταγγελία της οικογένειας 16χρονου ο οποίος όπως ανέφερε στην κατάθεση του στους αστυνομικούς, δεχόταν απειλές από τον 66χρονο προκειμένου να μην αποκαλύψει σε κανέναν τι συνέβαινε μεταξύ τους.

Ο 66χρονος λυράρης, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες του βιασμού ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, της γεννετήσιας περάξης με ανήλικο, της μαστροπείας κατ’ εξακολούθηση και της οπλοκατοχής. Όπως κατηγορείται, για μια τριετία από το 2020 ως πρόσφατα, βίαζε το ανήλικο θύμα υπό καθεστώς απειλών και τραβούσε φωτογραφίες, τις οποίες στη συνέχεια προωθούσε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες.

Ηλεκτρονικά ίχνη και νέες συλλήψεις

Από την πλευρά ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρωτεργάτης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και σήμερα πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI, αποκάλυψε πως αναμένονται νέες συλλήψεις για την υπόθεση.

Ο κ. Σφακιανάκης ανέφερε πως έχουν εντοπιστεί τα ηλεκτρονικά ίχνη όσων έχουν επισκεφθεί τα προφίλ του ανήλικου που φέρεται να είχε ανοίξει ο 66χρονος λυράρης για να «ψαρέυει» πελάτες.

Τι θα υποστηρίξει στην απολογία του 

Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι θα επικαλεστεί με στοιχεία πως σε κάποια επίμαχα χρονικά σημεία κατά τα οποία τελέστηκαν οι καταγγελλόμενες αποτρόπαιες πράξεις του εκείνος ήταν κλινήρης.

Το χρονικό

Ο 66χρονος φέρεται να προσέγγιζε το 11χρονο τότε, αγόρι, από το 2018. Κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού και από το 2020 έως και το 2023 φέρεται να το κακοποιούσε σεξουαλικά, υπό καθεστώς απειλών ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά του και τα αδέρφια του, εάν τολμούσε να μιλήσει στις αστυνομικές Αρχές.

Μάλιστα, ο 66χρονος φέρεται παράλληλα να φωτογράφιζε το παιδί είτε γυμνό, είτε με εσώρουχα, ενώ είχε φτιάξει και τρεις ψεύτικες σελίδες του ανήλικου στο Instagram, μέσω των οποίων “ψώνιζε” πελάτες.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της οικογένειας του ανήλικου αγοριού, ο 66χρονος είχε κληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από την Ασφάλεια Ηρακλείου για ανωμοτί κατάθεση για υπόθεση διακίνησης πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κορίτσι.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις