Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο δεύτερος σταθμάρχης (vid)
Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο δεύτερος σταθμάρχης (vid)

Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο δεύτερος σταθμάρχης (vid)

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Ελεύθερος – με περιοριστικούς όρους – αφέθηκε και ο δεύτερος σταθμάρχης (Κ.Π). μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή.

Oι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι η χρηματική εγγύηση των 15.000 ευρώ, ενώ θα πρέπει να δίνει το «παρών» και στο αστυνομικό τμήμα.

Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος σταθμάρχης εκτελούσε την απογευματινή βάρδια στο σταθμό Λάρισας τη μέρα που συγκρούστηκαν μετωπικά οι δύο αμαξοστοιχίες με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 57 επιβάτες.

Ο λόγος για τον οποίον ο Κ.Π. αποχώρησε νωρίτερα τη μοιραία εκείνη ημέρα από την εργασία του, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, ήταν για να αγοράσει φαγητό για τον γιο του.

Ο ίδιος, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι το δυστύχημα δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί ακόμα και αν είχε φύγει στις 23:00 ως όφειλε. Και αυτό γιατί το τρένο έφτασε στον σταθμό της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τις 23:00, γύρω στις 23:02.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο σταθμάρχης φαίνεται να ήταν υποχρεωμένος να παραμείνει έως τις 23:00, όπως προβλεπόταν από τον προγραμματισμό των βαρδιών, εκείνος όμως φέρεται να αποχώρησε νωρίτερα, στις 22:00. Στο μητρώο των βαρδιών σημείωσε αρχικά σαν ώρα αναχώρησης 22:20 και σε δεύτερο χρόνο διόρθωσε τη σήμανση με διορθωτικό («Blanco»), γράφοντας 22:30.

Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος σταθμάρχης κατηγορείται ήδη για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα