Ηράκλειο: Παραδόθηκε ο λυράρης για την υπεξαίρεση 1,6 εκατ. ευρώ

Παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές το πρωί της Τρίτης 28 Μαρτίου, ο γνωστός Κρητικός Λυράρης ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση υπεξαίρεσης του 1,6 εκατ. ευρώ από Τράπεζα της Κρήτης. 

Ο ίδιος έφτασε σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου, συνοδεία του δικηγόρου του.

Ο συγκεκριμένος λυράρης κρίθηκε χθες Τετάρτη 1 Μαρτίου, ένοχος τελεσίδικα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, το οποίο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Ο γνωστός καλλιτέχνης εργαζόταν ως προϊστάμενος τραπεζικού υποκαταστήματος στο Ηράκλειο. Φέρεται να υπεξαίρεσε από την εν λόγω τράπεζα χρηματικό ποσό, ύψους περίπου 1.600.000 ευρώ.

Ο λυράρης παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση και πλαστογραφία, σε βαθμό κακουργήματος, όπου κρίθηκε ένοχος. Του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του σύννομου πρότερου βίου και της ειλικρινούς μετάνοιας.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό χθες Τετάρτη, από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον έκρινε εκ νέου ένοχο .

Η καταδίκη του καλλιτέχνη είναι τελεσίδικη, ωστόσο έχει το δικαίωμα να προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις