Ηράκλειο: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου (pics)

Κοσμοσυρροή στο Ηράκλειο Κρήτης για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας στον Άγιο Μηνά, ακολούθησε κατάθεση Στεφάνων ενώ πριν από λίγο τελείωσε και η μεγάλη παρέλαση.

Συγκεκριμένα το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά όπου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 μίλησε ο κ. Τσερεβελάκης Γεώργιος, διδάκτορας Ελληνικής Φιλολογίας – εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Επισκοπής.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων-προσκύνημα στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, ενώ στεφάνια κατέθεσαν ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Γιώργος Λογιάδης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηρακλείου, Πρυτανικές Αρχές, φορείς, εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, αποστράτων, Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου κ.α.

Η μεγάλη παρέλαση ξεκίνησε από την Λεωφόρο Δημοκρατίας στις 12 το μεσημέρι στο ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης, συνέχισε προς την πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ και τελείωσε στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Έβανς.

Δείτε Φωτογραφίες:

Ηράκλειο: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου (pics)

Ηράκλειο: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου (pics)

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις