Απορρίφθηκε το αίτημα για αναβολή των δικαστικών μέτρων από τους συμβασιούχους ΟΤΑ

Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για αναβολή και έτσι η εκδίκαση της υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων και του τι μέλλει γενέσθαι με την τύχη των εκατοντάδων συμβασιούχων στους δήμους του νομού Ηρακλείου συνεχίζεται.

Εν αναμονή της απόφασης για το εργασιακό τους μέλλον, χιλιάδες συμβασιούχοι έχουν κατακλύσει τον χώρο τόσο μέσα όσο και έξω από το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου.

Σημειώνεται πως οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου Ηρακλείου επρόκειτο κι αυτοί να ζητήσουν αναβολή με εντολή του ίδιου του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού.

Η Πρόεδρος του δικαστηρίου, στη διάρκεια των καταθέσεων, ρώτησε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Κώστα Βαρδαβά, γιατί ο Δήμος δεν προχώρησε σε προσλήψεις τόσο καιρό. Εκείνος απάντησε ότι το 2019 βγήκε σχετική προκήρυξη με τον όρο να έχουν απολυτήριο γυμνασίου όσοι ενδιαφέρονταν.

Ωστόσο, δε βρέθηκαν τόσοι υποψήφιοι κι έτσι η διαδικασία δεν προχώρησε όπως είπε. Τόνισε πάντως πως οι συμβασιούχοι του Δήμου Ηρακλείου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και προειδοποίησε ότι εάν δεν παραμείνουν στις θέσεις τους και δεν γίνουν μόνιμες προσλήψεις, και ως εκ τούτου το καλοκαίρι αναμένονται να σχηματιστούν "βουνά" σκουπιδιών στο Ηράκλειο.

Στα πρόσωπα των συμβασιούχων η αγωνία είναι έκδηλη και αναμένονται εξελίξεις γύρω από το θέμα της παραμονής ή όχι στην εργασία, χιλιάδων συμβασιούχων σε ΟΤΑ και υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις