Ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ εξηγεί τι ισχύει για την 3η δόση του εμβολίου
Ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ εξηγεί τι ισχύει για την 3η δόση του εμβολίου

Ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ εξηγεί τι ισχύει για την 3η δόση του εμβολίου

Οδηγίες αναφορικά με την τρίτη δόση, την αναμνηστική έναντι της COVID-19 ανήρτησε ο  υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Δημήτρης Αγαπίου

Μάλιστα, ο κ. Αγαπίου επισημαίνει ότι η αναγκαιότητα της τρίτης δόσης υπαγορεύεται από τη βαθμιαία μείωση των αντισωμάτων της χημικής ανοσίας, αλλά και την λοιμογόνο δράση και τη μεταδοτικότητα των μεταλλάξεων του ιού, ενώ χορηγείται για ενίσχυση και μακρότερη διάρκεια προστασίας. ​Τα άτομα με τρεις δόσεις είχαν 11 φορές μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν με τον ιό και 20 φορές μικρότερο κίνδυνο νόσησης σε σχέση με τα άτομα που πήραν δύο δόσεις.

Αναλυτικά, η σημοσίευση του κ. Αγαπίου:

«Αναμνηστική δόση έναντι της COVID-19:

▪︎Οι πολίτες άνω των 18 ετών που εμβολιάστηκαν με Pfizer, Moderna, AstraZeneca πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. Η αναμνηστική δόση θα γίνεται με Pfizer, Moderna (μισή δόση) και η πλατφόρμα ανοίγει στους πεντέμισι μήνες για να προγραμματίσουν εγκαίρως το ραντεβού τους.
▪︎Όσοι έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση, δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους με Pfizer, Moderna (μισή δόση) ή johnson & Johnson.
▪︎Οι ανοσοκατασταλμένοι πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.
▪︎Η αναγκαιότητα, της τρίτης δόσης υπαγορεύεται από τη βαθμιαία μείωση των αντισωμάτων της χημικής ανοσίας, αλλά και την λοιμογόνο δράση και τη μεταδοτικότητα των μεταλλάξεων του ιού.
▪︎Η τρίτη δόση χορηγείται για ενίσχυση και μακρότερη διάρκεια προστασίας. ​Τα άτομα με τρεις δόσεις είχαν 11 φορές μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν με τον ιό και 20 φορές μικρότερο κίνδυνο νόσησης σε σχέση με τα άτομα που πήραν δύο δόσεις.
▪︎Οι Ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας, να εμβολιαστούν ΆΜΕΣΑ. Στο προθάλαμο Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ή ένα βήμα πριν την διασωληνωση δυστυχώς είναι πολύ αργά,για οποιαδήποτε δικαιολογία ή θεωρία.
▪︎Πάμε όλοι μαζί να πάρουμε στα χέρια μας την καλύτερη ασπίδα έναντι της Πανδημίας.
Να κάνουμε ξανά ελεύθερα τις παρέες μας και να προστατέυσουμε την Υγεία και τις Ζωές μας.
▪︎Εμβόλιο #Ελευθερίας . Εμβόλιο #Ζωής». 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις