Ζεστή σαλάτα με φακές Φαρσάλων και σάλτσα δυόσμου
Μία διαφορετική φακοσαλάτα με τηγανητές ολόκληρες πατατούλες και πολύ αρωματική σάλτσα δυόσμου. Αν νηστεύετε, μπορείτε να παραλείψετε το γιαούρτι.
Υλικά
Για τη σάλτσα δυόσμου
-
- 1 φλιτζάνι φυλλαράκια δυόσμου
- 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 πιπερίτσα καυτερή
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- αλάτι
Για τη σαλάτα
- 3 φλιτζάνια φακές ψιλές Φαρσάλων, βρασμένες
- 10-12 μικρές πατατούλες
- ½ φλιτζάνι φιλέ αμύγδαλου, καβουρδισμένο
- 6-8 χουρμάδες ξερούς, ψιλοκομμένους (ή 5-6 φρέσκους)
- 2 μικρά αγγούρια, σε κυβάκια
- ½ γιαούρτι αραιωμένο με λίγο νερό
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο