Αυτή είναι η Ειδική Επιτροπή που θα διερευνήσει το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
Αυτή είναι η Ειδική Επιτροπή που θα διερευνήσει το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Αυτή είναι η Ειδική Επιτροπή που θα διερευνήσει το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοίνωσε τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής για τη διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Η Επιτροπή είναι τριμελής και συμμετέχουν οι:

– Ιωάννης – Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Επίτιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως Πρόεδρος.

– Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως μέλος.

– Βασίλειος Προφυλλίδης, Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως μέλος.

Η Επιτροπή θα επιτελέσει το έργο της στο συντομότερο δυνατό χρόνο και θα καλέσει τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες ή όποιο άλλο πρόσωπο κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να τη συνδράμουν, όπως ανακοινώθηκε σχετικά.

Η επιτροπή αναμένεται να εξετάσει εκτός από τα αίτια και τα «κακώς κείμενα» των συμβάσεων δημοσίων έργων. Η υπερκομματική αυτή επιτροπή δεν αναμένεται να είναι ένα μεγάλο σχήμα, αλλά μια μικρή και ευέλικτη ομάδα ίσως 2-3 ατομών, καθηγητών πανεπιστημίων με ειδίκευση στο αντικείμενο που θα κληθούν να εξετάσουν.

Την εποπτεία της επιτροπής θα έχει ο ίδιος ο νέος υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης. Μιλώντας κατά την τελετή παραλαβής των καθηκόντων του, ο υπουργός σημείωσε: «Είναι μία πάρα πολύ βαριά ευθύνη. Έχω συνηθίσει στη ζωή μου να αναλαμβάνω τέτοιες ευθύνες και επειδή βρισκόμαστε μπροστά σε μία πραγματική τραγωδία, εγώ θέλω πρώτα από όλα, να ζητήσω συγνώμη από τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν, κάνοντας μία συνολική αυτοκριτική και για όλο το πολιτικό σύστημα και την Πολιτεία και θέλω ειλικρινά κοιτώντας στα μάτια τους ανθρώπους αυτούς, να πω ότι αυτό το δύσκολο και στενάχωρο έργο θα φτάσει μέχρι τέλος», διεμήνυσε με νόημα ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις