Με επιτυχία η ομιλία για την οδική ασφάλεια στο Λύκειο Γαζίου (pics)
Με επιτυχία η ομιλία για την οδική ασφάλεια στο Λύκειο Γαζίου (pics)

Με επιτυχία η ομιλία για την οδική ασφάλεια στο Λύκειο Γαζίου (pics)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο Λύκειο Γαζίου  μία ενημερωτική ομιλία στους μαθητές του σχολείου από τον Διοικητή Στέλιο Καρακούδη και άνδρες της Τροχαίας Ηρακλείου στο πλαίσιο δράσεων για την οδική ασφάλεια.

Μετά το πέρας της ενημέρωσης για θέματα οδικής ασφάλειας ακολούθησε ένα διαδραστικό τηλε-quiz της Τροχαίας Ηρακλείου με ερωτήσεις – απαντήσεις πολλαπλής επιλογής. Στους 3 πρώτους νικητές του quiz μοίρασαν πλούσια δώρα:
  • Στην πρώτη πρώτη νικήτρια Νταγιαντά Παρασκευή ένα προστατευτικό κράνος
  • Στη δεύτερη και τρίτη νικήτρια Μανιαδή Γεωργία και Νύκταρη Μαρία από ένα Bluetooth

Και τα τρία δώρα ήταν μία ευγενική χορηγία του Δήμου Μαλεβιζίου.

Η συμμετοχή των μαθητών ήταν υποδειγματική. Κατά το πέρας της δράσης επιδόθηκε ψήφισμα στην κα αντιδήμαρχο με προτάσεις για την ευαισθητοποίηση και πρόληψη τροχαίων συμβάντων στην περιφέρεια του δήμου Μαλεβιζίου.
Η δεύτερη δράση αφορούσε την προβολή ντοκιμαντέρ "Πεταλούδες στην Άσφαλτο" (https://youtu.be/5oJT63ikDeE), Εκπομπή-αφιέρωμα της ΕΡΤ στην Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων. Μετά το πέρας της προβολής οι μαθητές συμμετείχαν στο διαδραστικό παιχνίδι του προγράμματος της τροχαίας.
Την εκδήλωση συντόνισαν η διεύθυνση του ΓΕΛ Γαζίου και οι σύμβουλοι σχολικής ζωής και υπεύθυνοι του ομίλου εθελοντών μαθητών του Λυκείου Γαζίου: κα Καλαϊτζάκη Ειρήνη και Γαρεφαλάκη Σοφία.

Στις 19 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί μία ανοιχτή ομιλία για τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Γαζίου γύρω από θέματα οδικής ασφάλειας.
Η τρίτη δράση αφορά τους μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων δημοτικών σχολείων και θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα 29 Νοεμβρίου με 3 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για ένα διαδραστικό παιχνίδι έξι ενοτήτων που έχει σχεδιάσει η Τροχαία Ηρακλείου με στόχο οι μικροί μαθητές να έχουν μία πρώτη επαφή με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και βασικούς του κανόνες μέσα από μία βιωματική διαδικασία.
Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις