Κοίταξε τον καρκίνο στα μάτια δύο φορές και τον νίκησε! (pics+vids)
Κοίταξε τον καρκίνο στα μάτια δύο φορές και τον νίκησε! (pics+vids)

Κοίταξε τον καρκίνο στα μάτια δύο φορές και τον νίκησε! (pics+vids)

Η 20χρονη Ραφαέλα Πιτσικάλη, με καταγωγή από τα Χανιά είναι μία πραγματική μαχήτρια!

Τα μάτια της λάμπουν κυριολεκτικά και βλέποντας την θετική της ενέργεια και το τεράστιο χαμόγελο που έχει πάντα το πρόσωπό της, δε μπορεί κανείς να φανταστεί ότι ήρθε αντιμέτωπη όχι μία αλλά δύο φορές με τον καρκίνο και κατάφερε να τον νικήσει!

Η Ραφαέλα Πιτσικάλη μίλησε στο iraklionews.gr για την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της. Προσπάθησε να μοιράσει χαμόγελα, αισιοδοξία και ελπίδα σε όσους περνάνε κάποια παρόμοια κατάσταση και να τους υπενθυμίσει να μην τα παρατάνε ποτέ!

Κοίταξε τον καρκίνο στα μάτια δύο φορές και τον νίκησε! (pics+vids)

Η πρώτη φορά που κοίταξε τον καρκίνο στα «μάτια»

Ήταν μόνο 17 χρονών όταν έμαθε για πρώτη φορά ότι έχει να αντιμετωπίσει αυτή την ασθένεια. Η Ραφαέλα νόσησε με σάρκωμα Γιούινγκ το οποίο διήρκησε πάνω από ένα χρόνο και υπεβλήθη σε 15 χημειοθεραπείες και ένα μεγάλο χειρουργείο όπως αναφέρει, ενώ νοσηλεύτηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Ελπίδα».

Τι είναι το σάρκωμα Γιούινγκ;

To Σάρκωμα του Ewing είναι ο συχνότερος καρκίνος των οστών για άτομα παιδικής ηλικίας και αποτελεί επιθετική μορφή καρκίνου των οστών. Απαντάται κυρίως σε έφηβους και συνήθως εμφανίζεται στα οστά της λεκάνης, το μηριαίο οστό ή την κνήμη.

Η μοίρα όμως φαίνεται ότι θέλησε να την δοκιμάσει ακόμη μια φορά

Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι η μοίρα της παίζει κάποιου είδους παιχνίδι, όμως η πραγματικότητα διέφερε. Ο καρκίνος την «δοκίμασε» για άλλη μια φορά, όμως εκείνη του χαμογέλασε και του είπε ότι δεν θα περάσει το δικό του. Την δεύτερη φορά, λοιπόν, η Ραφαέλα νόσησε για έξι μήνες και υπεβλήθη σε πέντε χημειοθεραπείες, ένα μεγάλο χειρουργείο και 32 ακτινοβολίες.

Κοίταξε τον καρκίνο στα μάτια δύο φορές και τον νίκησε! (pics+vids)

Μόνο θετική ενέργεια και χαμόγελα μοίρασε μέσα από τον «Γολγοθά» της!

Μέσα από την εμπειρία της όμως θέλησε να μοιράσει χαμόγελα στον κόσμο και να τον εμψυχώσει. Μπορεί να έκανε τις χημειοθεραπείες της και λίγο αργότερα να χόρευε «κοροϊδεύοντας» τον καρκίνο και λέγοντάς του «εγώ θα σε νικήσω, όχι εσύ εμένα». Και ναι! Τα κατάφερε! Στον λογαριασμό της στο Tik-tokανέβαζε βιντεάκια στα οποία έδειχνε το μεγαλείο της ψυχής της.

Πάρτε μία γεύση

 

@rafaellapitsikali #foryou #fyp #foryourpage #fypシ #chemoraf ♬ πρωτότυπος ήχος – Natasa natasa❤️❤️

Οι αναμνήσεις

«Σαν σήμερα διαγνώστηκα για 2η φορά με καρκίνο… δεν υπάρχουν πολλές λέξεις να περιγράψουν τα συναισθήματα μου, πόσο μάλλον αυτά των ανθρώπων γύρω μου. Άλλη μια μάχη, άλλη μια νίκη! Σκέψη: Θα τα καταφέρεις, ήρθε και θα το πολεμήσω , θα νικήσω με ότι θυσίες χρειαστεί πάλι, κλάμα. Μπόρα είναι θα περάσει!!! "Δώσε μου ένα σύνορο να περπατώ…" πόσες φορές δεν μπόρεσα να σηκωθώ από ένα χειρουργείο, από τον πόνο, από αδυναμία, κι όμως σηκώνεσαι και αν πέσεις, έτσι είναι η ζωή αλλά ξανά σηκώνεσαι.»

Αυτά είναι τα λόγια της μαχήτριας Χανιώτισσας στο βίντεό της, σχετικά με τη δεύτερη φορά που ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο.

 

@rafaellapitsikali Σαν σήμερα διαγνωστικα για 2η φορά με καρκίνο… δεν υπάρχουν πολλές λέξεις να περιγράψουν τα συναισθήματα μου, πόσο μάλλον αυτά των ανθρώπων γύρω μου. Αλλη μια μάχη, άλλη μια νίκη! Σκέψη: θα τα καταφέρεις, ήρθε και θα το πολεμήσω , θα νικήσω με ότι θυσιες χρειαστεί πάλι, κλάμα. Μπόρα είναι θα περάσει!!! "Δώσε μου ένα σύνορο να περπατώ…" πόσες φορές δεν μπόρεσα να σηκωθώ από ένα χειρουργείο, από τον πόνο, από αδυναμία, κι όμως σηκώνεσαι και αν πέσεις, έτσι είναι η ζωή αλλά ξανά σηκώνεσαι. "Δώσε μου ένα όνομα να μην χαθώ" Ραφαέλα (πιθανή ετυμολογία): Ο θεός θεραπεύει ή ο θεός έχει θεραπεύσει "δώσε μου ένα όνειρο να κρατηθώ…" make a wish. Εκπλήρωσε την ευχή μου, να αποκτήσω ένα άλογο, ήταν το όνειρο μου, μια ανεκπλήρωτη ευχή που ζητούσα σιωπηλά μέσα μου, καθώς έβλεπα ότι η ανυπομονησία μου και καθε μου όνειρο ήταν να γυρίσω σε εκείνη! Victoria=Νίκη "Δώσε μου ένα όραμα να αντισταθώ" αυτή την φράση την αφιερώνω στους γονείς μου που ήταν πλάι στο κρεβάτι κρατώντας μου το χέρι, πιστεύοντας σε εμένα ! "Δώσμου ένα παιδί να εξομολογηθώ " δεν θα μπορούσα να μην το συνδυάσω με τα ανιψάκια μου που ήρθαν στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου και έλαμψε το πρόσωπο μου από ευγνωμοσύνη, μαθαίνοντάς μου ότι μέσα στην δυσκολία κρύβεται και η αρχή κάθε ευτυχίας! "Δως μου ένα φιλί να πλύνω το κακό" κάθε φιλί, κάθε αγκαλιά και κάθε χαμόγελο που εισέπραττα ή έδινα, ήταν το φάρμακο του καρκίνου μου. "Ξύπνησέ με το πρωί με ένα σκοπό ” κάθε πρωί δόξα τω θεό, υπάρχω και σήμερα είμαι ευγνώμων.. σε ευχαριστώ χωρίς εσένα δεν θα υπήρχα 🙏🏻 "Που να λέει χαλάλι στη ζωή κι αυτό" μόλις εκλεισα τα 20 και στα μάτια μου ο κόσμος τούτος είναι πολύ διαφορετικός , χαλάλι μπορεί να ήρθε ο καρκίνος στη ζωή μου αλλά τον νίκησα, μου άφησε σημάδια από τις μάχες αλλά τα κατάφερα. Υπάρχω, ζω, είμαι ευγνώμων. Σας ευχαριστώ που ήσασταν και είστε δίπλα μου✨ #foryou #fyp #rafaellapitsikali⭐️ #4u #cancersurvivor #fypシ #foryoupage #cancersucks #ελληνικοτικτοκ ♬ Prosefchi – Haris Alexiou

Το μήνυμα που στέλνει η Ραφαέλα σε όσους αντιμετωπίζουν κάτι παρόμοιο…

«Ένα μήνυμα που θέλω να περάσω είναι ότι μπόρα είναι θα περάσει. Και να μην ξεχνάνε ότι για να βγει το ουράνιο τόξο χρειάζεται έστω και μία μικρή μπόρα!

Το να περνάς στα 17 σου καρκίνο δεν είναι και το πιο ευχάριστο, αλλά αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω δεν θα το άλλαζα διότι μου δίδαξε τόσα πολλά πράγματα, είδα την ζωή από την άλλη της μεριά και κατάλαβα ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμων για το κάθε τι που έρχεται στη ζωή μας. Όλα έχουν κάτι να μας διδάξουν.

Η καλή ψυχολογία και το χαμόγελο ήταν η θεραπεία μου», είπε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις