Realtors Kreta
Realtors Kreta

Γεννητούρια σε πτήση – Έφερε στον κόσμο το παιδί της στον… αέρα!

Μία πτήση της Emirates από το Τόκιο προς Ντουμπάι προσγειώθηκε στον προορισμό της με έναν επιπλέον επιβάτη καθώς εγκυμονούσα γέννησε στον αέρα.

Η… νέα άφιξη έκανε την εμφάνισή της στη 12ωρη ολονύκτια πτήση EK319, η οποία προσγειώθηκε εντός χρονοδιαγράμματος παρά το ιατρικό επείγον, όπως επιβεβαίωσε η αεροπορική εταιρεία στο CNN.

Η επιβάτης και το μωρό έλαβαν βοήθεια από το πλήρωμα καμπίνας της Emirates, το οποίο έχει γνώσεις πρώτων βοηθειών, ώστε να μπορούν να χειριστούν καταστάσεις όπως τοκετούς ή καρδιακές προσβολές.

Το περιστατικό έγινε στις 19 Ιανουαρίου και η αεροπορική, σε δήλωσή της στο CNN επεσήμανε πως «ήταν και οι δύο σε σταθερή κατάσταση και κατά την άφιξή τους στο Ντουμπάι, παρελήφθησαν από ιατρικό προσωπικό. Η υγεία και η ασφάλεια του πληρώματος και των επιβατών μας είναι υψίστης σημασίας».

Οι γεννήσεις σε αεροπλάνα είναι σχετικά σπάνιες. Η πολιτική της Emirates, όσον αφορά στις έγκυες που ταξιδεύουν, είναι παρόμοια με αυτή πολλών άλλων εμπορικών αεροπορικών εταιρειών. Μπορούν να πετάξουν μέχρι τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης τους, εκτός εάν έχουν ιατρικές επιπλοκές.

Από την 29η εβδομάδα εγκυμοσύνης πρέπει να έχουν μαζί τους ιατρικό πιστοποιητικό ή επιστολή υπογεγραμμένη από τον γιατρό ή τη μαία τους, ενώ δεν επιτρέπεται να πετάξουν μετά την 32η εβδομάδα, σε περίπτωση που κυοφορούν περισσότερα από ένα έμβρυα, ή την 36η εβδομάδα όταν περιμένουν ένα παιδί.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις