Διαδικασία

Βήμα 1

Τοποθετούμε τις γαρίδες σε ρηχό πλατύ σκεύος. Ανακατεύουμε σε μικρό μπολ το σκόρδο, το λάδι, το θυμάρι, το μπούκοβο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι, και περιχύνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 20 λεπτά. Μπορούμε να τις φυλάξουμε στο ψυγείο και να τις ψήσουμε την άλλη μέρα. Ξεχωρίζουμε τις γαρίδες σε 8 μερίδες.

Βήμα 2

Περνάμε τις γαρίδες στα σουβλάκια με ένα φύλλο λεμονιάς ενδιάμεσα. Τοποθετούμε τα 10 σουβλάκια σε τηγάνι γκριλιέρα και κρατάμε τη μαρινάδα για το άλειμμα.

Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, τοποθετείτε στη γκριλιέρα τα σουβλάκια με τις γαρίδες, τις αλείφετε με λίγη μαρινάδα και τις ψήνετε για 3΄ περίπου από κάθε πλευρά. Σερβίρετε σε πιατέλα και συνοδεύετε με σαλάτα εποχής.