Realtors Kreta
Realtors Kreta

Πεδία μάχης Θεσσαλονίκη και Αθήνα με φωτιές και μολότοφ κατά την πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο (vids)

Σοβαρά επεισόδια έχουν ξεσπάσει στη Θεσσαλονίκη, στην 14η επέτειο για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Το κλίμα είναι έκρυθμο, κάδοι έχουν πιάσει φωτιά, δεκάδες μολότοφ έχουν δημιουργήσει μια αποπνικτική ατμόσφαιρα ενώ οι αστυνομικοί απαντούν με χρήση χημικών.

Το έκρυθμο κλίμα καταγράφηκε μετά το τέλος της πορείας, όταν κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα στην οδό Ολύμπου.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς καταγράφηκαν αρχικά στο ύψος του Τούρκικου Προξενείου.

thessaloniki-epeisodia3425_2

thessaloniki-epeisodia-6_2

Μετά το τέλος της πορείας, συμμετέχοντες ανέβηκαν από την Καμάρα στην Αγίου Δημητρίου και άρχισαν να πετούν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν συγκεντρωμένες στο σημείο.

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν σε παρακείμενες οδούς, με τους κουκουλοφόρους να συνεχίζουν τις ρίψεις μολότοφ και να πυρπολούν κάδους, με τους αστυνομικούς να τους κυνηγούν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Η πορεία στη Θεσσαλονίκη

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, τα άτομα που συγκεντρώθηκαν αστην πλατεία της Καμάρας, στις 19.00 ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην πορεία συμμετείχαν συλλογικότητες, φοιτητές, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικου χώρου.

Η Τροχαία Θεσσαλονίκης προχώρησε σε ρυθμίσεις της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Τα επεισόδια στην Αθήνα

Χάος επικράτησε και στα Εξάρχεια, με αναρχικούς να πετούν μολότοφ και να βάζουν φωτιά σε κάδους, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ομάδα αναρχικών που αποσπάστηκε από την πορεία κατευθύνθηκε προς την περιοχή των Εξαρχείων, έβαλε φωτιά σε κάδους και πέταξε μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

exarcheia-06

exarcheia-05

exarcheia-04

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις