Realtors Kreta
Realtors Kreta

Δήλωση – απάντηση Χάρη Μαμουλάκη στον Υπουργό Ανάπτυξης: «Όπως δεν έβλεπε παγίωση των αυξήσεων στην αγορά το 2021, έτσι τώρα δεν βλέπει το νέο κύμα κόκκινων δανείων που έρχεται»

Με αφορμή την «ομπρέλα προστασίας» υπέρ των τραπεζών που άνοιξε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, εκφράζοντας την άποψη ότι οι φόβοι για αύξηση των κόκκινων δανείων είναι υπερβολικοί, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η έλλειψη διορατικότητας που χαρακτηρίζει τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων είναι γνωστή. Όλοι θυμόμαστε τις προβλέψεις του για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, όταν δήλωνε τον Σεπτέμβριο του 2021 ότι είναι ένα «παροδικό φαινόμενο που θα εξαλειφθεί μέχρι τα Χριστούγεννα του ‘21». Σήμερα, ανοίγει την αγκαλιά του για τις τράπεζες, λέγοντας ότι δεν βλέπει το νέο κύμα κόκκινων δανείων που δημιουργείται από την αύξηση των επιτοκίων, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας. Και μαζί με τους κ.κ. Μητσοτάκη και Σταϊκούρα που δήθεν προτρέπουν τις τράπεζες να δείξουν… οίκτο, ο κ. Γεωργιάδης κλείνει κάθε παράθυρο ελπίδας για χιλιάδες δανειολήπτες, ενώ δεν καταδέχεται καν να απαντήσει στις επανειλημμένες Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας, για την τύχη του πορίσματος των αυτεπάγγελτων ελέγχων της Επιτροπής Ανταγωνισμού που διεξάγονταν από το 2019 στις συστημικές τράπεζες για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές.

Είναι γνωστό, επιβεβαιώνεται κάθε μέρα: για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει νόημα μόνο το συμφέρον του ισχυρού. Και στην προκειμένη περίπτωση, ισχυρός είναι οι τράπεζες. Αδιαφορούν για τους πολλούς, δεν βλέπουν καν τους αδύναμους. Έρχεται όμως η ώρα που θα πάρουν την απάντηση από την κοινωνία. Πλησιάζει η ώρα της πολιτικής αλλαγής και τότε οι αόρατοι για την νεοφιλελεύθερη ΝΔ, θα λάβουν την προσοχή που τους αξίζει.».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις