Επικίνδυνη χιονοκαταιγίδα στη δυτική Νέα Υόρκη – Δύο νεκροί και έκτακτα μέτρα σε 11 κομητείες

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Δύο άτομα έχασαν τη ζωής τους στις ΗΠΑ, στη διάρκεια μιας ιστορικής χιονοθύελλας, που πλήττει το Σάββατο τα δυτικά της πολιτείας της Νέας Υόρκης, με πάνω από 1,5 μέτρο χιόνι σε ορισμένες περιοχές, κλείνοντας δρόμους και ακυρώνοντας πτήσεις, το Σαββατοκύριακο πριν από τις διακοπές των Ευχαριστιών.

Η ακραία χιονόπτωση «θα προκαλέσει σχεδόν μηδενική ορατότητα, πολύ δύσκολη έως αδύνατη μετακίνηση, ζημιές στις υποδομές και μπορεί να παραλύσει τις πιο σκληρά πληγείσες κοινότητες», δήλωσε το Κέντρο Πρόγνωσης Καιρού το πρωί του Σαββάτου, μεταδίδει το CNN.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σε δύο περιοχές καταγράφηκαν χιονοπτώσεις που ξεπέρασαν τα δύο μέτρα.

Το Orchard Park, όπου παίζουν οι Buffalo Bills του NFL, έχει μαζέψει 77,0 ίντσες τις τελευταίες 48 ώρες και το Natural Bridge, ακριβώς ανατολικά του Watertown, έχει μαζέψει 72,3 ίντσες – ιστορικοί αριθμοί για την περιοχή.

Καθώς η χιονόπτωση εντάθηκε, δύο κάτοικοι της κομητείας πέθαναν από καρδιακές επιπλοκές, που σχετίζονται με το φτυάρισμα και την προσπάθεια καθαρισμού των χώρων, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της κομητείας Erie, Mark Poloncarz.

«Στέλνουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας και υπενθυμίζουμε σε όλους ότι αυτό το χιόνι είναι πολύ βαρύ και επικίνδυνο», δήλωσε ο Poloncarz. «Παρακαλούμε να συνεχίσετε να αποφεύγετε το φτυάρισμα αυτού του πολύ βαρέως, υγρού χιονιού – και να είστε προσεκτικοί και να αποφεύγετε την υπερπροσπάθεια, αν πρέπει να φτυαρίσετε σήμερα».

Το πρωί του Σαββάτου εξακολουθούν να ισχύουν προειδοποιήσεις για χειμερινές καιρικές συνθήκες για πάνω από 6 εκατομμύρια ανθρώπους σε έξι πολιτείες των Μεγάλων Λιμνών των ΗΠΑ – Ουισκόνσιν, Μίσιγκαν, Ιντιάνα, Οχάιο, Πενσυλβάνια και Νέα Υόρκη.

Οι μετεωρολόγοι και οι αξιωματούχοι έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την επικίνδυνη φύση αυτής της χιονοθύελλας, η οποία είναι ιστορική ακόμη και για την περιοχή του Μπάφαλο, όπου το πυκνό χιόνι είναι ο κανόνας κατά τους χειμερινούς μήνες.

Και η σφοδρή χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί όλο το Σαββατοκύριακο.

Περισσότερες Ειδήσεις