Αυγενάκης: «Με πνεύμα ομόνοιας και ομοψυχίας να συνεργαζόμαστε προς όφελος του τόπου και της Πατρίδας μας»

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250
Στους λαμπρούς εορτασμούς για τον Πολιούχο της πόλης του Ηρακλείου, Άγιο Μηνά παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Υφυπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «τιμάμε τον Προστάτη και Σύμμαχο Άγιο μας, εορτασμοί που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της ιδιαίτερης παράδοσής μας. Όλο το Ηράκλειο γιορτάζει! Χρόνια πολλά στο Μεγάλο Κάστρο! Με πνεύμα ομόνοιας και ομοψυχίας να συνεργαζόμαστε προς όφελος του τόπου και της Πατρίδας μας«, μνημονεύοντας και ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον «Καπετάν Μιχάλη» του Νίκου Καζαντζάκη.

Εδώ ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Αυγενάκη και πλούσιο φωτογραφικό υλικό:

«ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

Στη Θεία Λειτουργία και στην Περιφορά της Εικόνας του Πολιούχου Προστάτη της πόλης μας, του έφιππου Αγίου Μηνά.
Οι πολίτες του Ηρακλείου τιμούν με λαμπρότητα τον σύμμαχο τους, εορτασμοί που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της ιδιαίτερης παράδοσής μας.

Τέτοια μέρα κάθε χρόνο ανατρέχουμε και στον Νίκο Καζαντζάκη που έγραψε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας την κατάσταση επί Τουρκοκρατίας:
« …ένας Άγιος που δεν έμενε μόνο στο εικόνισμά του, κατέβαινε κάθε νύχτα, έβγαινε περιπολία. Σφαλνούσε τις πόρτες, όσες είχαν ξεχάσει οι Χριστιανοί ανοιχτές, σφύριζε στους νυχτοπαρωρίτες να γυρίσουν πια στα σπίτια τους, στέκουνταν απόξω από τις πόρτες κι αφουκράζονταν ευχαριστημένος όταν άκουγε τραγούδι… Κι όταν οι Τούρκοι ακόνιζαν τα μαχαίρια τους κι ετοιμάζουνταν να ριχτούν στους Χριστιανούς, πετιόταν ο Αϊ-Μηνάς πάλι από το κόνισμά του να διαφεντέψει τους Καστρινούς… »!

Όλο το Ηράκλειο γιορτάζει! Χρόνια πολλά στο Μεγάλο Κάστρο! Με πνεύμα ομόνοιας και ομοψυχίας να συνεργαζόμαστε προς όφελος του τόπου και της Πατρίδας μας!»

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις