Το 2022 θα είναι χρονιά ρεκόρ στην έκδοση των συντάξεων

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Σε εξέλιξη είναι η εκδήλωση που διοργανώνει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την πορεία εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Μεταξύ των ομιλητών ο Κωστής Χατζηδάκης, που τόνισε ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα του ΕΦΚΑ είναι ότι έχει ήδη εκδοθεί το 85% των συντάξεων με υποβολή αίτησης το 2022.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται με την αποκλιμάκωση των επικουρικών συντάξεων, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης παραθέτοντας τα παρακάτω στοιχεία:

225.000 συντάξεις έναντι 123.000 το 2019 σημαίνει αύξηση 83%
το 2022 θα είναι χρονιά ρεκόρ στην έκδοση των συντάξεων καθώς αναμένεται να ξεπεράσουν τις 280.000
μέσα σε 22 μήνες εκδόθηκαν 470.000 συντάξεις
δηλαδή έγιναν συνταξιούχοι το 1/6 μέσα σε δύο χρόνια
Εχει ήδη εκδοθεί το 85% των συντάξεων με υποβολή αίτησης το 2022 κι αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του ΕΦΚΑ, όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης
Ο ΕΦΚΑ μπορεί να εκδίδει 25.000 συντάξεις την ημέρα, από 500 και μεσοσταθμικά ο χρόνος έκδοσης σύνταξης είναι πλέον δύο μήνες από 18 που ήταν το 2019.

«Επιτέλους η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις σύγχρονες χώρες που σέβονται τον πολίτη. Ηταν πολύς ο δρόμος και όλα έγιναν με 900 λιγότερους υπαλλήλους, αλλά προωθούμε προσλήψεις», πρόσθεσε ο Κώστας Χατζηδάκης.

«Ήξερα ότι είναι δύσκολο, δεν φανταζόμουν ότι ήταν τόσο δύσκολο», πρόσθεσε και ευχαρίστησε τους προκάτοχους του. Τον Ιούλιο του 2019 είχαμε παραλάβει ένα εκατομμύριο πενήνταεννέα χιλιάδες διαφορετικές ασφαλιστικές εκκρεμότητες. Μόνος του ο ΕΦΚΑ είχε το 48% του συνόλου των παραπόνων της Δημόσιας Διοίκησης.

Συναντήσαμε αντιδράσεις στον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ και στις συντάξεις fast track αλλά απέναντι στους εραστές της ακινησίας επιλέξαμε ξεκάθαρα τα εκατομμύρια ανυπεράσπιστων πολιτών. Προχωρήσαμε αποφασιστικά και δημιουργήθηκε ο ηλεκτρονικός Πύργος Ελέγχου και πλέον ο ΕΦΚΑ ξέρει σε πραγματικό χρόνο τι κάνει κάθε διεύθυνση και ποια είναι η παραγωγή του έργου, ενώ πλέον υπάρχουν και κίνητρα παραγωγικότητας στους υπαλλήλους», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Περισσότερες Ειδήσεις