Αντιδράσεις για την κυβερνητική απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων στις 6/11

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Με αφορμή αιφνιδιαστική τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία αποφασίστηκε η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 6/11 και τις έντονες αντιδράσεις Εμπορικών Συλλόγων και υπαλλήλων, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο το βράδυ της Τρίτης 1/11, το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων προκαλεί ξανά αναστάτωση και αιφνιδιάζει εργαζόμενους και μικρές επιχειρήσεις, καλώντας τους να ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 6/11. Χωρίς καμία συνεννόηση και χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο. Το μόνο που «επιτυγχάνεται» είναι να δημιουργηθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος υπέρ των λίγων μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά και ένα κακό προηγούμενο όπου με αιφνιδιαστικές Υπουργικές αποφάσεις, κόντρα στην βούληση του κόσμου της αγοράς, θα μπορεί να αποσταθεροποιείται η λειτουργία της.

Οι έντονες αντιδράσεις από τους φορείς των εμπορικών επιχειρήσεων και τα σωματεία εργαζομένων σε όλη την χώρα, μαρτυρούν τη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας του κλάδου. Η κυβέρνηση οφείλει να τους ακούσει και να θέσει, επιτέλους, ως προτεραιότητά της, τις ανάγκες των πολλών.».

 

Περισσότερες Ειδήσεις