Πούτιν: Έχουν ανταποκριθεί 318.000 εθελοντές στην επιστράτευση – Οι 49.000 ήδη πολεμούν

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε γνωστό την Παρασκευή, σε δηλώσεις που έκανε, πως ο αριθμός των Ρώσων που ανταποκρίθηκαν στη «μερική επιστράτευση» για να συμμετάσχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία έφτασε τους 318.000 «χάρη στην αφοσίωση των εθελοντών».

«Έχουμε ήδη 318 χιλιάδες, που ήλθαν σαν εθελοντές» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με τον οποίο οι 49 χιλιάδες εκτελούν ήδη πολεμικές αποστολές με τα ρωσικά στρατεύματα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ασχολούνται με την εκπαίδευση. «Αυτός είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων. Οι οικογένειες – μητέρες, πατέρες, παιδιά, σύζυγοι – έμειναν πίσω και το κράτος κάνει τα πάντα για να τους υποστηρίξει», δήλωσε ο Πούτιν.

Στη συνέχεια, βρήκε την ευκαιρία, με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία, να επιτεθεί ξανά στη Δύση, κατηγορώντας τη για την απόφαση της Ρωσίας να εισβάλει στη γειτονική της χώρα. «Θυμηθήκαμε και θυμόμαστε τι συνέβη το 1941, όταν, παρά τα στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών για το αναπόφευκτο μιας επίθεσης κατά της Σοβιετικής Ένωσης, καταφέραμε με βαρύ τίμημα να κερδίσουμε τον ναζισμό», δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας «δεν είναι εύκολη». «Είναι επίσης δύσκολη και πικρή γιατί, στην πραγματικότητα, ένας λαός πολεμάει τον άλλον. Στην πραγματικότητα, η αντιπαράθεση διεξάγεται στο εσωτερικό ενός λαού», εξήγησε ο επικεφαλής του κράτους.

Στη συνέχεια, επίπε πως «η Ουκρανία δεν φαίνεται να υπάρχει για τη Δύση, η οποία ρίχνει τους Ουκρανούς στη φωτιά». «Το βλέπουμε αυτό ακόμη και στη φύση των εχθροπραξιών. Είναι απλά εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει εκεί. Σε γενικές γραμμές, είναι σαν να μην υπάρχουν Ουκρανοί. Τους ρίχνουν σε ένα καμίνι και αυτό είναι όλο. Η Ουκρανία, ο ουκρανικός λαός, είναι το πρώτο και κύριο θύμα της σκόπιμης υποβάθμισης του μίσους προς τους Ρώσους, προς τη Ρωσία», τόνισε ο Πούτιν.

Παράλληλα, σημείωσε πως η Ρωσία σέβεται τον ουκρανικό λαό: «Πάντα αντιμετωπίζαμε και αντιμετωπίζουμε τον ουκρανικό λαό με σεβασμό και ζεστασιά. Έτσι ήταν και έτσι είναι, παρά τη σημερινή τραγική αντιπαράθεση».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ανέφερε πως η Ρωσία έχει βάλει αποφασιστικά ένα τέλος στις προσπάθειες παραποίησης της ιστορίας, ενώ «η σύγκρουση με τους νεοναζί ήταν αναπόφευκτη, είχε φτάσει σε ένα σημείο, που η κατάσταση έγινε θανατηφόρα για τη Ρωσία».

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις