Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαλεβιζίου

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα έχει θέσει το προσωπικό και τα μηχανικά μέσα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Μαλεβιζίου στο πλαίσιο της κακοκαιρίας «EVA». Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει την Κρήτη πρωινές ώρες της Κυριακής.

Κύριο γνώρισμα της επιδείνωσης του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και οι νότιοι άνεμοι που θα φτάσουν και τα 7 μποφώρ.

Υπό το συντονισμό του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιώργου Πετούση, ολόκληρος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή. Τα μηχανήματα έργου -δημόσια και ιδιωτικά- έχουν τεθεί σε ετοιμότητα στη διάθεση της πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων.

Επιπλέον, συνεχής είναι η συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μαλεβιζίου. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜ, επίσης υπό το συντονισμό του Προέδρου Τάσου Λιαδάκη και του Αντιπροέδρου Γιάννης Βάμβουκα έχουν εκ νέου προχωρήσει στον καθαρισμό φρεατίων όμβριων υδάτων. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και το προσωπικό και τα μηχανικά μέσα της Επιχείρησης.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστάται στους πολίτες να αποφύγουν μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων, ιδιαίτερα πλησίον ρεμάτων και ποταμών και να μην επιχειρούν διέλευση από ιρλανδικές διαβάσεις. Ιδιαίτερα εφιστάται στους πολίτες η αποφυγή διέλευσης πλησίον χειμάρρων και ρεμάτων, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

Ειδικά για τις περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου οι οποίες επλήγησαν μετά τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα, με δεδομένο το γεγονός ότι οι εργασίες αποκατάστασης βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων, να μην επιχειρούν διελεύσεις, πεζή ή με όχημα, σε ιρλανδικές διαβάσεις και να καλούν για οποιαδήποτε συνδρομή στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο 6946809330 ή στο 2813400695.

Πληροφορίες σχετικά με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων εδώ: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena

Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης:
Γραμμή Δημότη Μαλεβιζίου: 2813 400695
100 ΕΛΑΣ
199 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ
112 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
108 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις