Λήξη συναγερμού: Διαλύθηκε πάνω από τον Ειρηνικό o κινεζικός πύραυλος

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Η Κίνα δημιούργησε και πάλι παγκόσμιο συναγερμό μετά την ανεξέλεγκτη πτώση μέρους ενός πυραύλου του φιλόδοξου διαστημικού της προγράμματος.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο τμήμα του πυραύλου, αποσυντέθηκε τελικά πάνω από τον νότιο Ειρηνικό το μεσημέρι της Παρασκευής, όπως επιβεβαίωσε η Υπηρεσία Διαστημικής Επιτήρησης και Παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάζοντας τέλος στην ανησυχία που είχε προκληθεί σε αρκετές χώρες.

Νωρίτερα, η Διοίκηση Διαστήματος του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε γνωστό, μέσω Twitter, πως το συγκκεριμένο κομμάτι του κινεζικού πυραύλου Long March 5B που εκτοξεύτηκε από τον διαστημικό σταθμό Tiangong, εισήλθε στην ατμόσφαιρα πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο προωθητικός πύραυλος Long March 5B δεν είναι το μόνο αντικείμενο ανθρώπινης κατασκευής ή έστω το μεγαλύτερο, που έπεσε ποτέ από το διάστημα.

Και κομμάτια διαστημοπλοίων από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν επίσης επιστρέψει στη Γη πρόσφατα, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού κομματιού ενός οχήματος της SpaceX που βρέθηκε σε μια αυστραλιανή φάρμα προβάτων τον Αύγουστο.

Περισσότερες Ειδήσεις