Γιώργος Γαβαλάς: «Ποιότητα δεν είναι μόνο η οξύτητα» (pics)
Όσα αναφέρει ο γνωστός Τεχνολόγος Γεωπόνος με εξειδίκευση στη ζωοτεχνία, Γιώργος Γαβάλας για την οργανοληπτική αξιολόγηση του ελαιόλαδου, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει τα συγχαρητήρια του στην Ελευθερία Γερμανάκη.
Η κ. Γερμανάκη μαζί με συνάδελφους της διοργανώνουν διάφορα σεμινάρια που συμβάλουν τα μέγιστα στη διάχυση της γνώσης για την οργανοληπτική αξιολόγηση και κατ επέκταση στην βελτίωση της ποιότητας του εθνικού μας προϊόντος.
Η ανάρτηση του αναφέρει: «Η οργανοληπτική αξιολόγηση του ελαιόλαδου αποτελεί μια αντικειμενική εξέταση βασισμένη σε ειδική μεθοδολογία που διασφαλίζει την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της.
Ως εξέταση μπορεί να ανιχνεύσει λάθος πρακτικές σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας μιας και το κάθε ελάττωμα του ελαιόλαδου συνδέεται στενά με συγκεκριμένους λάθος χειρισμούς.
Επιπλέον αποτελεί με βάση τη νομοθεσία υποχρεωτική εξέταση για την κατηγοριοποίηση των ελαιόλαδων στις κατηγορίες Εξτρα Παρθένο, Παρθένο, ή Λαμπάντε.
Ως εκ τούτου η γνώση της οργανοληπτικής αξιολόγησης του ελαιόλαδου αποτελεί ένα χρήσιμο εφόδιο για τους παραγωγούς, ελαιουργούς, γεωπόνους αλλά και τους καταναλωτές.
Προς αυτή τη κατεύθυνση είναι πολύ σημαντική η συμβολή της Γεωπόνου και διεθνούς κριτή αξιολόγησης ελαιόλαδου κυρίας Γερμανάκης Ελευθερίας. Η κυρία Γερμανάκη με τον κύριο Καρπαδάκη και άλλους συνεργάτες και υπό την αιγίδα του MACC διοργανώνουν μια σειρά σεμιναρίων που συμβάλουν τα μέγιστα στη διάχυση της γνώσης για την οργανοληπτική αξιολόγηση και κατ' επέκταση στην βελτίωση της ποιότητας του εθνικού μας προϊόντος.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!»









