Realtors Kreta
Realtors Kreta

Ώρες κοινής ησυχίας: Αλλάζουν από σήμερα 1η Οκτωβρίου

Οι δραστηριότητες που απαγορεύονται τις ώρες κοινής ησυχίας

Αλλάζουν από σήμερα, 1η Οκτωβρίου 2022, οι ώρες κοινής ησυχίας, καθώς μπαίνουμε στην χειμερινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996, οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας κατά την χειμερινή περίοδο είναι από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30. Χειμερινή περίοδος θεωρείται το χρονικό διάστημα, από 1 Οκτωβρίου έως 31 Μαρτίου.Ώρες κοινής ησυχίας: Αλλάζουν από σήμερα 1η Οκτωβρίου

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι ώρες κοινής ησυχίας ήταν από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00. Θερινή περίοδος, θεωρείται το χρονικό διάστημα από 1 Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τις ώρες κοινής ησυχίας απαγορεύονται οι εξής δραστηριότητες:

-Εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.
-Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.
-Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
-Tα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.
-Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κλπ), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.
-Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις