«Γάγγραινα» οι μικρές χωματερές και στο Ηράκλειο – Απειλή για πρόκληση πυρκαγιάς (pics)

Μία τέτοια μικρή χωματερή - μια επικίνδυνη εστία για την πρόκληση πυρκαγιάς - συνάντησε και απαθανάτισε ο φακός του IraklioNews, στο επαρχιακό δρόμο Ηρακλείου Αγίου Σύλλα

Οικιακά απορρίμματα, από βαλίτσες μέχρι λάστιχα αυτοκινήτων, μπάζα, κλαδέματα και διάφορα άλλα υλικά συνθέτουν μικρές χωματερές που συναντάμε διάσπαρτες σε πολλές περιοχές και του δήμου Ηρακλείου.

Μία τέτοια μικρή χωματερή – μια επικίνδυνη εστία για την πρόκληση πυρκαγιάς – συνάντησε και απαθανάτισε  ο φακός του IraklioNews, στο επαρχιακό δρόμο Ηρακλείου Αγίου Σύλλα.

Εμείς την εντοπίσαμε στην Οδό Δημητρίου Μεγαλομάρτυρος κοντά στην συμβολή της με την Οδό Μελετίου Μακρή.

Η ύπαρξη ανεξέλεγκτων και επικίνδυνων χωματερών στην επικράτεια του δήμου, δεν είναι καινούργιο γεγονός.

Δεν είναι επίσης νέο και το γεγονός πως στα σημεία που συναντάμε αυτές τις εικόνες κάπου εκεί… «ξεφυτρώνει» και μια προειδοποιητική πινακίδα που αναγράφει πως απαγορεύεται η ρίψη των απορριμμάτων.

 Οι ευθύνες για αυτή την απαράδεκτη και την επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία κατάσταση, ανήκει σε όλους μας.

Τα σκουπίδια, τα κλαδέματα και τα υλικά πάσης φύσεως είναι βέβαιο ότι δεν πήγαν μόνα τους εκεί.

Η υπηρεσία καθαριότητας όμως που βρίσκεται σε όλο αυτό; Αρίστο το έργο της καθαριότητας με το πλύσιμο των δρόμων στις γειτονίες στον αστικό ιστό του δήμου, ωστόσο οι εικόνες αυτές δεν τιμούν ούτε το δήμο, που οφείλει να προστατεύσει τους δημότες του, με συνεχείς έλεγχους, με συνεχείς ενημερώσεις.

Έτσι θα δείξει ένα σύγχρονο πρόσωπο στην καθαριότητα.

Οι ανεξέλεγκτες χωματερές που «ξεφυτρώνουν» σε διαφορά σημεία, γκρεμίζουν το προσωπείο και φανερώνουν τον απόλυτο ρεαλισμό που ζούμε.

Βέβαια όλα ξεκινούν από την ανεύθυνη ρίψη σκουπιδιών εδώ και εκεί δημιουργώντας μικρές χωματερές εντός και εκτός πόλης!

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις