Realtors Kreta
Realtors Kreta

Κυκλοφοριακά προβλήματα από το πρωί στους δρόμους του Ηρακλείου

Χάος επικρατεί και στον Αη Γιάννη Χωστό καθώς και στην Παραλιακή Λεωφόρο

Το απόλυτο κυκλοφοριακό χάος κυριαρχεί από το πρωί στην πόλη του Ηρακλείου με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στο τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα στο ύψος της Παπαναστασίου όπου από χθες η κυκλοφορία προς Ρέθυμνο  διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, για την εκτέλεση των εργασιών ασφαλτόστρωσης.

Παρά τις ελπίδες για το αντίθετο, δυστυχώς επαναλαμβάνονται οι  σκηνές ταλαιπωρίας των οδηγών στην εθνική οδό όπως αυτές που ζήσαμε πέρυσι το Μάιο. Αν και όλοι οι κόμβοι παραμένουν ανοιχτοί, ο περιορισμός της κυκλοφορίας στη δεξιά λωρίδα καθιστά εξαιρετικά αρχή την διέλευση των οχημάτων στο συγκεκριμένο τμήμα του ΒΟΑΚ.

Κυκλοφοριακά προβλήματα από το πρωί στους δρόμους του Ηρακλείου

Κλειστή είναι η  αριστερή λωρίδα του ρεύματος κυκλοφορίας από Ηράκλειο προς Ρέθυμνο του ΒΟΑΚ στο τμήμα με αρχή τον κόμβο Κνωσσού-Παπαναστασίου και για 1.500μ προς Ρέθυμνο (400μ μετά την άνω διάβαση προς οδό Ούλαφ Πάλμε).

Κυκλοφοριακά προβλήματα από το πρωί στους δρόμους του Ηρακλείου

Η παρέμβαση αφορά το πλαίσιο εκτέλεσης του έργου « Βελτιώσεις – Συντηρήσεις νέας και παλαιάς εθνικής οδού Περιφέρειας Κρήτης για τα έτη 2020-2022» και στο σημεία πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης επί του ΒΟΑΚ.

Εφιστάται και πάλι η προσοχή των οδηγών των οχημάτων να τηρούν την εγκεκριμένη εργοταξιακή σήμανση.

Κυκλοφοριακά προβλήματα από το πρωί στους δρόμους του Ηρακλείου

Χάος σε Αη Γιάννη Χωστό και Παραλιακή

Κυκλοφοριακό χάος όμως είχαμε και πάλι σήμερα στο κόμβο στον Αη Γιάννη Χωστό με τα οχήματα να σχηματίζουν και πάλι ουρές χιλιομέτρων , καθώς και στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη μεθαύριο Κυριακή 2 Οκτωβρίου θα αρχίσει να λειτουργεί κανονικά ο δεύτερος κόμβος που κατασκευάζεται στην διακλάδωση Φοινικιάς – Μαλάδων.

Όπως είπε, σήμερα αναμένεται να γίνει η διαγράμμιση του κόμβου και αύριο θα τοποθετηθεί το κομβίδιο και την Κυριακή θα λειτουργούν κανονικά και οι δύο κόμβοι της Περιφέρειας στην περιοχή.

 

Κυκλοφοριακά προβλήματα από το πρωί στους δρόμους του Ηρακλείου Κυκλοφοριακά προβλήματα από το πρωί στους δρόμους του Ηρακλείου

"Η εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί του Β.Ο.Α.Κ για την εκτέλεση εργασιών ασφαλτόστρωσης στο τμήμα από κόμβο Κνωσσού-Παπαναστασίου έως κόμβο Γιόφυρο, έχει την σφραγίδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.

Ειδικότερα, οι εργασίες ασφαλτόστρωσης θα υλοποιηθούν επί του Β.Ο.Α.Κ. σταδιακά στο ανωτέρω τμήμα, μήκους περί τα 3.500 μ. και στις δύο (2) κατευθύνσεις και θα αποκλείεται σε κάθε φάση η μία (1) λωρίδα κυκλοφορίας του εκάστοτε ρεύματος, για μήκος περίπου 1.500 μ. και έπειτα η ίδια διαδικασία με αποκλεισμό, για τα επόμενα 2.000 μ.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα γίνεται τμηματική διακοπή κυκλοφορίας κάθε φορά στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας και ρύθμιση κυκλοφορίας με αποκλεισμό στις εισόδους και εξόδους των κατά περίπτωση κόμβων όπου θα παρέχεται ενημέρωση για εναλλακτικές λύσεις πορείας των οδηγών που επιθυμούν να εισέλθουν ή να εξέλθουν του Β.Ο.Α.Κ.
Η πρώτη φάση των εργασιών θα ξεκινήσει σήμερα Πέμπτη 29.09.2022 οπότε και θα αποκλειστεί η αριστερή λωρίδα του ρεύματος κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Ηράκλειο προς Χανιά στο τμήμα με αρχή τον κόμβο Κνωσσού-Παπαναστασίου και για 1.500 μέτρα και η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί που σκοπεύουν να μετακινηθούν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία να ενημερώνονται για τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στις πληροφοριακές πινακίδες και την εργοταξιακή σήμανση καθώς στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων'.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις