Τα μηνύματα φορέων για τη νέα σχολική χρονιά
Τα μηνύματα φορέων για τη νέα σχολική χρονιά

Τα μηνύματα φορέων για τη νέα σχολική χρονιά

Τα δικά τους μηνύματα στέλνουν φορείς της Κρήτης για τη νέα σχολική χρονιά.

Δήλωση Αντιδημάρχου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Στέλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

"Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, στους γονείς τους και στους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη με υγεία, αισιοδοξία και θετική σκέψη.

Εύχομαι και ελπίζω η νέα χρονιά να κυλήσει από κάθε άποψη ομαλά και να επιτρέψει στον καθένα να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις της γνώσης.

Στον Δήμο Ηρακλείου είμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί όποιες δυσκολίες τυχόν προκύψουν.

Καλή σχολική χρονιά".

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος αναφέρει:

«Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει και θα αποτελέσει την αφετηρία μιας νέας δημιουργικής περιόδου για τη νεολαία του τόπου μας, γεμάτη όνειρα και προσδοκίες.

Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υγεία και μια γόνιμη και αποδοτική σχολική χρονιά. 

Στους εκπαιδευτικούς, εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο και σπουδαίο έργο που επιτελούν. 

Στους γονείς, εύχομαι υγεία και δύναμη έτσι ώστε να παρέχουν στήριξη στα παιδιά τους. 

Με τη βοήθεια και τη θέληση όλων μας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, μπορούμε να πετύχουμε μία γόνιμη και παραγωγική σχολική χρονιά, επιστρέφοντας στην κανονικότητα που όλοι, και κυρίως τα παιδιά, έχουν ανάγκη.

Είμαι πεπεισμένος, ότι με την αγαστή συνεργασία όλων, θα επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Εύχομαι  σε όλους μία δημιουργική και γόνιμη σχολική χρονιά». 

Νίκος Ηγουμενίδης: "Το πρώτο κουδούνι σήμερα είναι ένα ισχυρό καμπανάκι για όσα σκόπιμα δεν κάνει για το Δημόσιο σχολείο το Υπουργείο"

«Σήμερα είναι μια μέρα που ανήκει στους μαθητές και τις μαθήτριες, και τους εκπαιδευτικούς. Μια μέρα που θα πρέπει να πηγαίνει ένα βήμα πιο μπροστά το ταξίδι της γνώσης αλλά και τα όνειρα του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας.

Σε αυτά τα όνειρα η Πολιτεία δεν μπορεί να βάζει εμπόδια.  Έχει το χρέος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.  Γι’ αυτό:

  • Δεν μπορεί μια τέτοια μέρα να βρίσκει υγειονομικά αθωράκιστα τα σχολεία και να παραμένει και πάλι αυξημένος ο αριθμός μαθητών ανά τάξη.
  • Δεν μπορεί να εφαρμόζει το νέο Ολοήμερο χωρίς να έχουν διασφαλιστεί οι απαιτούμενοι πόροι και η υλικοτεχνική υποδομή. Ακόμη να απαντήσει το Υπουργείο στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος που έχει τονίσει ότι δεν έχει πόρους για να καλύψει τις δαπάνες για το νέο Ολοήμερο και το Υπουργείο να μένει με σταυρωμένα τα χέρια.
  • Δεν μπορεί η Υπουργός να θριαμβολογεί ότι ανοίγει τα σχολεία χωρίς Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό ή Σχολικό Νοσηλευτή, χωρίς να υπάρχει η υποστήριξη από σχολικούς Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς.
  • Δεν μπορεί μια τέτοια μέρα να υφίσταται ένας μεγάλος αριθμός κενών στα δημόσια σχολεία, να μην έχουμε τους δασκάλους που χρειάζεται το Δημόσιο Σχολείο, και οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί να φθάνουν το 25% στο σύνολο του πληθυσμού των διδασκόντων!
  • Δεν μπορεί σε μια τέτοια συγκυρία το Υπουργείο να προχωρά σε περικοπές στις σχολικές καθαρίστριες. Το αντίθετο θα έπρεπε: Θα έπρεπε να έχουμε αύξηση σχολικών καθαριστριών και μάλιστα πλήρους ωραρίου.

Το νέο Ολοήμερο θα πρέπει να αποτελεί ένα δομημένο πρόγραμμα και όχι μια «παιδοφύλαξη». Θα πρέπει να υπάρξει επέκταση των παροχών για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες (παράλληλη στήριξη, τμήματα ένταξης, σχολικούς νοσηλευτές, ΕΒΠ). Θα πρέπει να εμπλουτιστεί με νέες ειδικότητες που θα ελαφρύνουν στην πράξη τις οικογένειες και με ουσιαστική στήριξη, όπως κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές και σχολικούς νοσηλευτές. Διαφορετικά, η όποια «μεταρρύθμιση» παραμένει προσχηματική.

Το πρώτο κουδούνι είναι σήμερα ένα ισχυρό καμπανάκι για όσα σκόπιμα δεν έχει προχωρήσει το Υπουργείο. Δεν μπορεί το Υπουργείο να απαξιώνει διαρκώς το Δημόσιο Σχολείο σε όφελος της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Είναι υποχρέωση του Υπουργείου να κάνει ό,τι χρειάζεται για μια δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση σε όφελος όλων των μαθητών. Με άλλα λόγια, δεν μπορεί η Υπουργός και η Κυβέρνηση να κάνει «σκόντο» στα όνειρα των παιδιών μας.

Εύχομαι μια καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη για όλους: για τους μαθητές, για το διδακτικό και όλο το προσωπικό των σχολείων, και φυσικά για τους γονείς».

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης τονίζει:

« Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα, και όλοι ελπίζουμε να αποδειχθεί μια νέα δημιουργική περίοδος για τα παιδιά μας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, έχοντας στο πλάι τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς, ρίχνονται στη  ¨μάχη¨ της γνώσης, σε μια δύσκολη και απαιτητική εποχή. 

Οι νέοι και οι νέες μας αποτελούν την πιο σταθερή ελπίδα μας για το μέλλον. Γι΄ αυτό οφείλουμε όλοι να ενισχύσουμε τις προσπάθειές τους για να θέσουν και να υπηρετήσουν υψηλούς στόχους.

Η σωστή και πολύπλευρη μόρφωση αποτελεί το ισχυρότερο εφόδιό τους, στην ανοδική πορεία που μπορούν και πρέπει να ακολουθούν.

Η πολιτεία έχει υποχρέωση να διευκολύνει το κάθε βήμα τους, και να τους ενισχύει με όλα τα πρόσφορα μέσα, στη δύσκολη πορεία που έχουν μπροστά τους.

Οι μαθητές μας, και γενικότερα η εκπαιδευτική κοινότητα, γνωρίζουν πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει επωμιστεί πολύ σημαντικές υποχρεώσεις απέναντί τους, και σ' αυτές ανταποκρίνεται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Πρέπει να είναι όλοι βέβαιοι ότι οι προσπάθειες όλων των Φορέων της Αυτοδιοίκησης θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, με στόχο την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Ευχόμαστε ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης  σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, 

Καλή Σχολική Χρονιά! »

Το μήνυμα του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη:

«Πρώτο κουδούνι σήμερα για μαθήτριες, μαθητές κι εκπαιδευτικούς με τα σχολεία να πλημμυρίζουν πάλι με γέλια και παιδικές φωνές.

Με λίγο άγχος για τα πρωτάκια μας, με τη χαρά της αντάμωσης για τα μεγαλύτερα, με συγκίνηση και υπερηφάνεια για τους γονείς.

Παρά τις πολυάριθμες προκλήσεις που φέρνει η νέα σχολική χρονιά, εκπαιδευτικοί -μόνιμοι και αναπληρωτές- διασκορπίστηκαν σε κάθε γωνιά της χώρας για να τις αντιμετωπίσουν με μεράκι και υπομονή, μεταλαμπαδεύοντας στα παιδιά μας γνώσεις, ήθη και αξίες.

Βρισκόμαστε κοντά τους στο δύσκολο έργο τους, αλλά και στον αγώνα τους να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σχολείο που βάλλεται από την κυβέρνηση.

Ευχόμαστε σε όλες τις μαθήτριες, όλους τους μαθητές, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να έχουν μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με συνεννόηση και συνεργασία».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκπαίδευση - Τελευταία Νέα