Φωτιά: Καλύτερη η εικόνα στην Αμαλιάδα – Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Κόρινθο και Κέρκυρα

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Θετικά είναι τα μηνύματα από την Πυροσβεστική για τις τρεις φωτιές που μαίνονται σε Ανάληψη Αμαλιάδας, Κατακάλι Κορινθίας και την περιοχή Κουραμαδίτικα στην Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά στην Αμαλιάδα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, αλλά ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να βρίσκονται στο σημείο ώστε σύντομα να οριοθετηθεί και να τεθεί υπό έλεγχο. Στην πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε αγροτοδασική έκταση στην Ανάληψη επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Ο καιρός παραμένει σύμμαχος καθώς δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στη περιοχή.

Όσον αφορά για τη μεγάλη φωτιά στο Κατακάλι Καρινθίας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, βρίσκεται πλέον σε ύφεση. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στην περιοχή Κατακάλι και παρότι είναι σε ύφεση συνεχίζουν να επιχειρούν 121 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 26 πυροσβεστών από Φινλανδία και Νορβηγία, 24 οχήματα, 8 Ε/Π, εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά.
Φωτιά στο Κατακάλι Κορινθίας

Μάλιστα νωρίς το πρωί ζητήθηκε η συνδρομή και ενός αεροσκάφος που είναι και το μοναδικό εναέριο μέσο που επιχειρεί σήμερα στις φωτιές που μαίνονται. Συνδρομή στη φωτιά της Κορινθίας παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά στο Κατακάλι Κορινθίας 21 Αυγούστου 2022

Από χθες έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κορινθίας, ενώ με εντολή Αρχηγού ΠΣ, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) μετέβη από την Κυριακή στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Σε ύφεση και η φωτιά στην Κέρκυρα

Η φωτιά στη Κέρκυρα είναι σε ύφεση από τις 02:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την πυροσβεστική. Ωστόσο, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της. Η φωτιά στην Κέρκυρα ξέσπασε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Κουραμαδίτικα.

Η φωτιά καίει περιοχή εν μέρει δασική έκταση και εν μέρει χορτολιβαδική με χαμηλή βλάστηση. Oι φλόγες έφτασαν μέχρι και τις αυλές σε διάσπαρτες κατοικίες που υπάρχουν στην περιοχή, αλλά δεν έχει υπάρξει κάποια αναφορά ότι κινδυνεύουν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στις 19:49, δόθηκε μέσω 112 εντολή εκκένωσης του οικισμού Βασιλικά, των οποίων οι κάτοικοι κλήθηκαν να κινηθούν σε ασφαλές μέρος προς Κεφαλόβρυσο.

Περισσότερες Ειδήσεις