Realtors Kreta
Realtors Kreta

Αδυνάτισμα: Πόσο αποτελεσματικό είναι το περπάτημα

Μπορεί το περπάτημα να συμβάλλει στην απώλεια βάρους; Ίσως μπορέσετε να χάσετε βάρος με αυτόν τον τρόπο, ανάλογα με το πόσο καιρό και πόσο έντονα περπατάτε και τι είδους διατροφή ακολουθείτε.

Ένας συνδυασμός σωματικής δραστηριότητας και μείωσης πρόσληψης θερμίδων φαίνεται να βοηθά στην απώλεια βάρους περισσότερο από ό,τι η άσκηση από μόνη της.

Η σωματική δραστηριότητα, όπως το περπάτημα, είναι σημαντική για τον έλεγχο του βάρους γιατί σας βοηθά να κάψετε θερμίδες. Εάν προσθέσετε 30 λεπτά γρήγορο περπάτημα στην καθημερινή σας, θα μπορούσατε να κάψετε περίπου 150 περισσότερες θερμίδες την ημέρα. Φυσικά, όσο περισσότερο περπατάτε με όσο πιο γρήγορο ρυθμό τόσο περισσότερες θερμίδες θα καίτε.

Ωστόσο, η ισορροπία είναι σημαντική. Η υπερβολή μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πόνου, τραυματισμού και εξάντλησης. Εάν είστε αρχάριοι στην άσκηση, μπορεί να χρειαστεί να ξεκινήσετε με σύντομους περιπάτους ή περπάτημα με ελαφριά ένταση και σταδιακά να αυξήσετε σε μεγαλύτερους περιπάτους ή πιο μέτρια ή έντονη βάδιση.

Μόλις χάσετε βάρος, η άσκηση είναι ακόμα πιο σημαντική. Είναι αυτή που βοηθά να κρατήσετε το βάρος σας σταθερό. Στην πραγματικότητα, μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που διατηρούν την απώλεια βάρους τους μακροπρόθεσμα είναι εκείνοι που έχουν τακτική σωματική δραστηριότητα.

Συνεχίστε λοιπόν να περπατάτε, αλλά φροντίστε να κάνετε και μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Υγεία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις